#1 Wysłany: 2010-05-14, 19:44 prośba o pomoc - strela
Witam, jestem tu nowa i nie bardzo orientuję się w zegarkach, są one jednak pasją mojego męża. Chciałabym kupić mu na 30 urodziny zegarek, ale mam parę znaków zapytania. Wiem, że bardzo podobają mu się zegarki o nazwie Sturmanskie Strela (mam nadzieję, że dobrze to napisałam Czy ktoś mógłby mi doradzić gdzie taki zegarek najlepiej zakupić (np w Warszawie) aby nie dać się naciągnąć ani nabrać na jakąś podróbę? Na co zwrócić uwagę przy zakupie (dodam, że interesuje mnie nieużywany model)? I może ktoś mi powie o co chodzi z tymi milimetrami np 44mm? Z góry dziękuję za wszystkie wskazówki.
Pomógł: 90 razy Wiek: 62 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 31014 Skąd: Zielona Góra
#2 Wysłany: 2010-05-14, 19:49
Odszukaj na alledrogo użytkownika o nazwie vw4mocny, to dobry i sprawdzony sprzedawca rosyjskich zegarków i ma dobre ceny, w jego aukcjach jest telefon , zadzwoń do niego i powiedz o co Ci chodzi z pewnością znajdzie coś ciekawego.
44 to średnica zegarka w milimetrach.
A tak w ogóle to witaj, jesteś już drugą damą na tym forum.
striely 38 mm są też produkowane przez sprzedawce rosyjskich zegarków w Niemczech Juria Levenberga, są one gorszej jakości od produkcji Volmaxa, chociaż czasem tańsze,
wzory są często takie same.
Pomógł: 90 razy Wiek: 62 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 31014 Skąd: Zielona Góra
#9 Wysłany: 2010-05-14, 20:47
Darecki napisał/a:
svedos napisał/a:
Odszukaj na alledrogo użytkownika o nazwie vw4mocny
Sylwek delikatnie Cię poprawię - 4vwmocny
Dzięki, taki mały czeski błąd
#10 Wysłany: 2010-05-14, 23:02
Emma, Striełę przymierzysz w sklepie Poljot Euro (czy jakoś tak) w C.H. Promenada
Ale potem tak jak koledzy mówią, zamów na allegro u mocnego
emma [Usunięty]
#11 Wysłany: 2010-05-15, 19:37
Dzięki bardzo za szybką odpowiedz - prężne to wasze forum, a może to dlatego, że jestem tu drugą dziewczyną
Mam jeszcze jedno pytanko - zauważyłam, że na jednych modelach napisy są w cyrylicy a na innych łaciną - które modele są bardziej doceniane z punktu widzenia kolekcjonera? Czy to już indywidualna preferencja?
Aha, i jeżeli mój mąż nie ma zbyt dużego nadgarstka rozumiem, że lepiej kupić zegarek o średnicy 38 mm, tak?
Darecki [Usunięty]
#12 Wysłany: 2010-05-15, 19:41
Na rosyjskich zegarkach częstym dopełnieniem całości jest własnie cyrylica 38 mm to nie jest zbyt dużo, zależy od zegarka bo jeżeli to byłby zegarek stricte garniturowy/elegancki to 38 ok a Strieła wydaje mi się nie jest takim zegarkiem. Ale jeżeli faktycznie twój mąż ma wątły nadgarstek to może i przypasi te 38mm.
emma [Usunięty]
#13 Wysłany: 2010-05-15, 19:45
aha, czyli jeżeli zmierzę któryś z obecnych zegarków męża, to powinnam mieć rozeznanie co do wielkość (zakładam, że rozmiary są standardowe - mąż ma poljota traveler - jak nic nie poplątałam