Pomógł: 3 razy Wiek: 53 Dołączył: 04 Gru 2012 Posty: 321 Skąd: ...z Łodzi pochodzi.
#16 Wysłany: 2013-10-29, 16:22
Segoy, Cenka pęka Nie pamiętam, na pewno poniżej stówy. Celmy chyba są po około 120, a różnią się tylko naklejką. Miałem kupić Proxxona ale tam sam zasilacz jest w cenie tego ustrojstwa, więc stwierdziłem że przy moim sporadycznym używaniu - starczy. No i starcza. Co do precyzji się nie wypowiem bo to jedyne tego typu narzędzie jakie posiadałem. Podejrzewam że coś a la Lidl/Biedronka. Proxxon i Dremel są profi ale się cenią 3x wyżej.
PS. Sam wieszak jest raczej lichy, ale też starcza. Moment obrotowy ustrojstwa nim nie wzdryga. Nic nie spada, ma wisieć, więc wisi.
Ostatnio zmieniony przez koroshi 2013-10-29, 16:24, w całości zmieniany 1 raz
Lidlowego nie polecam. Mam i jest dobry na powiedzmy 2 lata do sporadycznych prac. Potem należałoby wymienić na nowy. No i brakuje mu mocy czasami, a na najwyższych obrotach lata głowica a silnik warczy jak traktor. Jeżeli będę zmieniał to na pewno na coś droższego = lepszego jakościowo.
Szymon [Usunięty]
#18 Wysłany: 2013-11-06, 07:49
Breitling,
Pirwszym problemem z którym trzeba się zetknąć, to jest określenie jak intensywnie będzie się ten sprzęt używać. Jeśli do drobnych rzeczy, to nie ma sensu się pakować w Dremela, czy Proxxona. Ale jeśli masz go katować codziennie jakimiś poważniejszymi pracami, to wtedy zakup czegoś z wyższej półki ma sens.
Kupiłem lidlowego, zobaczymy czy wytrzyma ze mną. Nawet jesli miałbym za 2 lata wymieniać na nowy, to cenowo wyrówna mi się z markowym Dremelem za jakieś 6 lat.
Dzięki za opinie. Wygląda na to że odwiedzę ciastoramę albo poczekam na przegubowca w lidru albo w biedrze.
_________________ Segoy
Spam [Usunięty]
#21 Wysłany: 2013-11-08, 20:30
...i ode mnie lamerskie pytanie... co się tam da zamontować? jeszcze nie miałem styczności z takim ustrojstwem... chodzi mi o wiertła i kamienie szlifierskie jakiej średnicy narzędzia dadzą się zamontować w uchwycie i jaki to uchwyt precyzyjniej w tym momencie nie dam rady się zwerbalizować