Pomógł: 5 razy Dołączył: 21 Lip 2012 Posty: 730 Skąd: Far East
#16 Wysłany: 2013-11-16, 21:19
Przemek napisał/a:
Co do raya, dlaczego piszecie że się wam szybko znudził, co w nim takiego nudnego jest? Zbyt poprawny wygląd czy jak?
Miałem tak jak Maru123 z Nighthawkiem - po prostu na żywo nie zachwycił i tyle. A Nighthawk wręcz przeciwnie - w pełni zaspokoił wszelkie oczekiwania, nawet z nawiązką, a obawy (czytelność) okazały się niesłuszne.
Nawet bardzo, świetny casual Ten seiko FFF spoko, ale na łapie 17-17,5 robi wrażenie kloca, przynajmniej jak ja mierzyłem to takie miałem odczucie. Już lepiej na łąpie wyglądał snkf17, inne kolory też by się znalazły.
Citizen BM7081
Tytan i szafirowe szkiełko. Podoba mi się szczotkowany bezel. Design ma bardziej elegancki od diverów, ale dalej mieści się w kategorii sportowy jak dla mnie. Rozmiar według źródeł 40 lub 42mm. Tu znalazłem jakieś nadgarstkowe foty i wydaje się sporawy:
http://forums.watchuseek....081-534745.html
Najpierw pojawiły się Seiko. Model SNZH, wersja ze złotymi elementami początkowo mnie rozwaliła. Tylko mam wrażenie, że wraz z chłodną głową entuzjazm opadnie i wygra jednak coś mniej ekstrawaganckiego. Jaką techniką jest w nim wykonany bezel? Na bezelu jest jakieś szkło?
SNZF nie podoba mi się zupełnie.
Citizen całkiem fajny, ale wolałbym coś z normalnymi uszami, gdyby zachciało mi się wrzucić na jakiś pasek. Jak jest z wytrzymałością tytanu w tych tańszych modelach? Jakie ma wymiary ten Twój i jaką masz rękę (wygląda na sporą...)?
Pies czy kot?: kot Pomógł: 12 razy Wiek: 40 Dołączył: 03 Wrz 2013 Posty: 3932 Skąd: Toruń
#20 Wysłany: 2013-11-17, 18:47
Przemek napisał/a:
Co do raya, dlaczego piszecie że się wam szybko znudził, co w nim takiego nudnego jest? Zbyt poprawny wygląd czy jak?
Miałem Raya przez ok. 2 tygodnie. Po prostu niczym mnie nie zachwycił... IMO:
- zbyt ciemna tarcza (miałem granat), pod tym względem wolę jaśniejszą tarczę w Mako
- nie podeszły mi okrągłe indeksy
- bransoleta choć z pełnych ogniw brzęczała na nadgarstku jak blaszanka
- kiepskie zapięcie bransy
- fatalnie chodzący (bardzo ciężko) bezel.
Pies czy kot?: kot
#21 Wysłany: 2013-11-17, 21:19
sirkozi napisał/a:
Citizen całkiem fajny, ale wolałbym coś z normalnymi uszami, gdyby zachciało mi się wrzucić na jakiś pasek. Jak jest z wytrzymałością tytanu w tych tańszych modelach? Jakie ma wymiary ten Twój i jaką masz rękę (wygląda na sporą...)?