Pies czy kot?: pies Pomógł: 6 razy Wiek: 39 Dołączył: 16 Sie 2012 Posty: 1176 Skąd: Łódź
#17 Wysłany: 2013-12-07, 19:12
Waldku, drugi jest bardzo fajny. Koperta, mechanizm, układ tarczy - dla mnie jest bardzo ok.
No i rozmiar ma słuszny (chyba 44mm?), bo ten nurek jest mikry... szerokość lunety to chyba 40-41mm. Jak go mierzyłem, to taki w sam raz pod koszulę był.
W sumie też jest fajny, ale chętnych wcale może na niego nie być przy odsprzedaży (ostatnio przez 2 miesiące taki czarny na Kizi schodził i chyba za 2tys w końcu poszedł).
Ja bym poszukał na rynku wtórnym Challenge cośtamcośtam 1932 (Żwirko i Wigura). Jest świetny wg mnie.
_________________ Pozdrawiam
Jarek
Ostatnio zmieniony przez Jarek 2013-12-07, 19:14, w całości zmieniany 2 razy
Orisy raczej kiepsko trzymają wartośc (piszę z autopsji)- jeśli kupujesz to z drugiej ręki. A który to już kwestia gustu - pewnie wcześniej czy poźniej i tak go sprzedasz
Pies czy kot?: pies Pomógł: 61 razy Wiek: 44 Dołączył: 20 Lut 2010 Posty: 8913 Skąd: Bełsznica/Lublin
#22 Wysłany: 2013-12-07, 23:32
WUSowy już poszedł, pasti wiesz cos w temacie
_________________ FORZA Robert! RK WRT
emster [Usunięty]
#23 Wysłany: 2013-12-07, 23:35
Pierwsze wrażenie - nurek i przy tym pozostanę
pasti Właściciel Krajowego Kartelu Ryżowego japoński kwarcownik
Pies czy kot?: kot Pomógł: 43 razy Wiek: 46 Dołączył: 25 Cze 2011 Posty: 4528 Skąd: Bydgoszcz
#24 Wysłany: 2013-12-08, 00:57
Nie mam jakiegoś parcia, bo zegarków mam dostatek...chciałem ino potestować i jak się spodoba to zostanie, jak nie to idzie dalej. I tu dylemat, aby w razie czego nie przepłacić za mocno...
W sumie lubię niebieskie nurki, ale bardziej uniwersalny jest ten drugi no i koperta lepsza...całkiem możliwe, że po przespaniu z tematem żadnego nie wezmę i poszukam nowego obiektu
Nurek- jest po prostu bardzo udany pod względem projektu. Miałem takiego, tyle że z ciemną tarczą i srebrnym bezelem- ta wersja jest mim zdaniem najładniejsza. Mnie bardzo się podobał i trochę żałowałem że się pozbyłem. Z drugiej strony Pasti masz lepsze zegarki więc myślę, że żaden z tych Orisów niczym Cię nie ujmie.
Szymon [Usunięty]
#27 Wysłany: 2013-12-08, 10:29
Wojtec napisał/a:
Fajny jest ten drugi ale taki
No tak jak mówiłem - on tego srebrnego koloru tarczy to nie powinien dostać nigdy. W czarnym wygląda ok.
pasti Właściciel Krajowego Kartelu Ryżowego japoński kwarcownik
Pies czy kot?: kot Pomógł: 43 razy Wiek: 46 Dołączył: 25 Cze 2011 Posty: 4528 Skąd: Bydgoszcz
#28 Wysłany: 2013-12-08, 11:04
nav napisał/a:
Z drugiej strony Pasti masz lepsze zegarki więc myślę, że żaden z tych Orisów niczym Cię nie ujmie.
No myślę, że może tak być - nie przebije się ponad te które mam i dojdę do wniosku, że ma iść dalej a potem to co Wojtek pisze:
Woytec napisał/a:
Warto tylko pamiętać, że "odsprzedawalność" Orisa nie jest za dobra, na każdym sporo stracisz.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 76 razy Wiek: 64 Dołączył: 03 Paź 2013 Posty: 19093 Skąd: TST
#29 Wysłany: 2013-12-08, 11:39
Niestety, marka nie jest zbyt mocno osadzona w świadomości rodaków, poza forum mało kto o niej słyszał.
Na forach też niespecjalnie popularna bo droga, są tańsze ładnie opakowane ety i sellity
Miałem kilka Orisów, między innymi i tego z fotek i sporo straciłem na jego odsprzedaży.
A gdybyś jednak chciał kupić któregoś z powyższych to pisz na PW do forumowicza o nicku Jash z KMZiZ, pracuje w dystrybucji Orisa i jest bardzo miły i przyjazny w negocjacjach.
Woytec, tu masz rację zegarki świetne ale ceny bardzo wysokie jak za te mechanizmy. A Jash chyba w Janeba Time pracuje bo i Alpinki pokazuje.
Ten co Krisp1 kupił to jest mistrzostwo świata. Zegarek marzenie
_________________ Pozdrawiam
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos