Kolor raczej czarny, ale tez jakos sklaniam sie do Raya. Jedynie myslalem o aspekcie ze posiadam certine DS Action i Ray ma podobne wlasnie indeksy, a Maco bylby bardziej rozniacym sie loczem.
[ Dodano: 2014-01-01, 12:18 ] MarcinDB,
co jest szwajcarskie? niewatpliwie napis...
mechanizm miyoty, reszta pewnie made in china, ale nie kieruje sie tym ze jest to szwajcar,
Podobno sa dwie wersje
jedna na miyocie, a druga wieksza bodajze 46- 47 mm srednicy jest na jakiejs ETA, drozsze nieco, ale musze to sprwdzic
Pies czy kot?: pies Pomógł: 4 razy Wiek: 44 Dołączył: 26 Lis 2013 Posty: 601 Skąd: Lublin
#19 Wysłany: 2014-01-01, 23:33
Michał, bez spustu z tą ETĄ, tym bardziej, że zegarek, który posiadam na 2836-2 robi -33 sek/dobę, a MM na Seagullu 2530 robi +6/7sek na dobę, więc wydaję mi się, że całe to swiss made jest nieco przekombinowane, przynajmniej w tym przypadku...
Ale tak wracając do tematu, to co byście polecali?
w Invictie Miyota 8215, w sumie dobre opinie, chyba tylko na minus brak stop sekundy.
W Oriencie CAL. 46943, w sumie też same dobre opinie.
A reszta? Wykonanie?
Jakie są wrażenia użytkoujących kumotrów?
_________________ Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.
Albert Einstein
goTomek Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Poprawny niepoprawny
Pomógł: 102 razy Wiek: 56 Dołączył: 07 Sty 2013 Posty: 15148 Skąd: z okolicy
#22 Wysłany: 2014-01-02, 00:13
Baby sumo to z kolei następna uwielbiana przez niektórych ozdoba w postaci piątki w tarczy a SKX ma malowane indeksy.
Z tych czterech brałbym przede wszystkim Orienta mako albo raya, z tym że czarnego jednak mako (miałem i mogę polecić), w dalszej kolejności baby sumo (nadal mam, w wersji pepsi), a dalej Invictę bo najtańsza i najbardziej klasyczny design. SKX tez fajny, ale jego sobie kupię w wersji SKX171
chomior napisał/a:
Bardzo ładne haiku temu Tomku wyszło
Dzięki faktycznie fajne, choć główny udział miał tu 12-letni Bushmills i troche T9 w Xperii, który Invictę zmienił w obficie
_________________ Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused
#25 Wysłany: 2014-01-02, 01:10
Dzięki kumotrzy za zaangażowanie i sugestie.
rmaya, dzięki ale między mną a potworkami jakoś chemii nie ma na razie.
co do invicty to ok, ale jakoś mnie śmieszy to swiss made, gdy go praktycznie nie ma, to troszkę taki substytut submarinera dla niezamożnych hamburgerów
Wybrałem Maco, realizacja pewnie w lutym bo grudzień był stosunkowo owocny, przynajmniej jak na mnie.