Pies czy kot?: pies Pomógł: 42 razy Wiek: 43 Dołączył: 17 Mar 2013 Posty: 9239 Skąd: Piekło
#1 Wysłany: 2014-01-04, 13:44 ...gdzie trzymasz swoje dziady?
W różnych miejscach przechowujemy swoje skarby, od wiadra zaczynając na piecu kaflowym kończąc
Jakiś czas temu otrzymałem skrzynkę po amunicji, która była własnością teścia, wojskowym posagiem...............................................postanowiłem zaadoptować ją jako dom dla wojów.
Niektóre z elementów trzeba było zastąpić nowymi i nadać domkowi „mój” wymyślony wygląd.
Zaprzyjaźniony stolarz dorobił brakujące elementy (wkładkę wewnętrzną, wieko) i pomógł wytworzyć bejcę o określonej specyfice. Skrzynka przez zastosowanie owej bejcy idealnie wpisuje się w styl VINTAGE. Dla podkreślenia „starości” okucia zostały postarzone, a parciane uchwyty wymienione na skórę z odzysku.
Środek to kaseta z przegrodami oraz podkład (sklejka + pianka dla nurków obciągnięta naturalną bawełną).
_________________ Bądź dla siebie latarnią, która oświetla twą drogę i nie poszukuj światła poza sobą
Jimmy lakier do drewna bezbarwny i potem papier ścierny i jedziesz... Jakiś czas temu też zakupiłem z "alledrogo" taką skrzynie jestem na etapie robienia przegródek...
Pies czy kot?: pies Pomógł: 42 razy Wiek: 43 Dołączył: 17 Mar 2013 Posty: 9239 Skąd: Piekło
#7 Wysłany: 2014-01-04, 16:06
Dzięki Panowie
...lakier akrylowy dany.........................nie widać
....teraz w planach większa skrzynka, a raczej komoda.....już taką jedną wypatrzyłem w zaprzyjaźnionym antykwariacie, ale na dzień dzisiejszy cena zaporowa, jak na parę starych desek.
Pozdrawiam
_________________ Bądź dla siebie latarnią, która oświetla twą drogę i nie poszukuj światła poza sobą