Witam Panowie,
Wygrzebałem ostatnio z dna szafy takiego seikacza 7005-8062
->zdjecie poglądowe
,
jednak brakuje w nim tego pierścienia w okół tarczy, oraz mam popękane szkiełko pleksi, nie wiem czy coś się da wypolerować. Dodatkowo chyba tarcza dostała wilgoci i trochę na brzegach widać popękany lakier. Pytanko do was czy nie znacie jakiegoś sklepu internetowego gdzie w miarę bym kupił owe części? Mechanizm jest całkiem do rzeczy i tyka ładnie ;] Więc odświeżył bym go...
Ostatnio zmieniony przez Maxio 2012-12-11, 16:49, w całości zmieniany 2 razy
Bardzo fajny ten seikacz - nawet podobny do Certiny DS1
Obawiam się jednak, że nowych części do niego nie dostaniesz w żadnym sklepie. Największa szansa na pozyskanie części to dorwanie jakiegoś dawcy w dobrym stanie (choć i to będzie trudne bo to jakiś mało popularny model na zatoce)
Dotarłem do 20 strony przegladania w google, niestety mała szansa tak jak mówisz. Najgorzej, że tarczę dało by się jeszcze reanimować, jednak mam braki w postaci tego pierścienia nakładanego na tarczę, a bez tego wygląda dość średnio... Kurcze napaliłem się na niego...
Ostatnio zmieniony przez jarecki.k 2012-12-11, 21:32, w całości zmieniany 1 raz
Tak to wygląda na razie, to chyba po dziadku . Nie no generalnie szkoda go trzymać i trzeba go zrobić, bo na to zasługuje... Trzeba będzie poodwiedzać leśnych dziadków, może by coś dobrali do tej obręczy.
Szymon [Usunięty]
#6 Wysłany: 2012-12-12, 07:35
A wskazówkę sekundową to on od kompletu ma? bo coś mi nie teges...
No właśnie coś mi nie pasi z nią, chyba faktycznie nie teges... Jeszcze ta obwódka przy szkiełku jest 'zlota' a nie stalowa... Wskazówkę znalazłem na jebaju taką nową, ten dial ring też tyle, że aukcja zakończona już dawno i 25$ za sztukę takiego cacka...
Ostatnio zmieniony przez jarecki.k 2012-12-12, 10:46, w całości zmieniany 1 raz
Hej, jak widać długo schodzi mi regeneracja zegarka, już jednak znalazłem prawie wszystkie części. Ostatnia rzecz to zastanawiam się nad regeneracją tarczy. Lakier zaczął się łuszczyć na brzegach, więc przydało by się coś z tym zrobić. Regeracja samej tarczy 200zl, więc raczej szkoda kasy, myślicie, że gdzieś można znaleźć jeszcze tarcze do takich seikaczy ? Jak ktoś ma jakiś namiar to proszę o info. Pozdrawiam