Dzięki Szymon za info.
Co do wyznacznika, z jakim nurasem mamy do czynienia, to na pewno certyfikacja jest jednym z nich. Chociaż nie jedynym, zwłaszcza dla desk diverow.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 41 razy Dołączył: 26 Mar 2013 Posty: 4782 Skąd: Opole
#18 Wysłany: 2014-01-19, 16:05
Dzięki za recenzję i zdjęcia - wychodzi z tego że to niezły zegar musi być...
_________________ Nieczynne z powodu że zamknięte
Szymon [Usunięty]
#19 Wysłany: 2014-01-19, 17:04
rybak napisał/a:
Az sie prosi, zeby w cos przydzwonic...
Wynika to chyba z tego, że szafir jest ciżej zarysować niż na przykład stalowa, czy aluminiową wkładkę na bezela (bezla? ). Tez nie wydaje mi się to świetnym posunięciem, ale jednak zdecydowana wiekszość diverów tak ma.
emster,
Z tego co wiem, to żaden microbrand nie ma certyfikacji ISO na wodoszczelność. Poza tym... ja nurkiem nie jestem więc na pewno nie będzie mi dane tego sprawdzać. Jestem natomiast przekonany, że jakieś testy na produkcji robią i wartość na tarczy nie jest przypadkowa
I tak w tym przypadku chodzi o wygląd i wygodę, a to jest tutaj (w moim odczuciu) na bardzo wysokim poziomie.
Z zegarka jestem bardzo zadowolony.
Daito napisał/a:
niezły zegar musi być...
Jest!
Ostatnio zmieniony przez Szymon 2014-01-19, 17:04, w całości zmieniany 1 raz
Wynika to chyba z tego, że szafir jest ciżej zarysować niż na przykład stalowa, czy aluminiową wkładkę na bezela (bezla? ). Tez nie wydaje mi się to świetnym posunięciem, ale jednak zdecydowana wiekszość diverów tak ma.
Byc moze, ale np. Monster, Orient Dolphin, Citek-majtek, Sumo, 007 - wszystkie maja schowane szklo.
Supergenialnych szwajcarskich nurkow nie ogladalem...
A zarysowac szafir - jasne, ze trudno, ja tez tego szkla nie zarysowalem, tylko wybilem w nim dziure na jakims kancie...
A szafir sie z drugiej strony trudniej rysuje, niz mineralne, tylko ponoc latwiej peka, kiedy trafisz czym twardym w srodek szkla...
Dziwie sie tylko, ze sa zegary z taka konstrukcja, co sie prosi o problemy...