Pies czy kot?: kot Pomógł: 4 razy Wiek: 48 Dołączył: 30 Maj 2010 Posty: 1183 Skąd: WM
#1 Wysłany: 2010-06-12, 13:41 Rubicon
Na alledrogo (i pewnie nie tylko) sprzedają Rubicony.
Czy ktoś miał z tym czymś do czynienia? Chodzi mi o to, czy wg opisów są tam miyoty, ich klony czy inne wynalazki?
Firma, która mieni się przedstawicielem, ma też inne wynalazki (albatross, bisset).
Kwarcówki Rubicona owszem są na Myiotach, co więcej, mają dwa czy tam trzy modele Chronografu na Myjce OS20. Jeśli chodzi o mechaniczne to automaty są io na Myiocie i na chińskich DG, natomiast model z naciagiem manualnym (Rubicon Worlmaster wzorowany na modelu Atlantica o tej samej nazwie) posiada coś chińskiego - jak się przejdę do swojej hurtowni to namówię sprzedawce żeby otworzył dekiel, zobaczymy co tam siedzi
_________________ Wzorem kilku innych Kumotrów wypisałbym tutaj marki i modele swoich zegarków, ale obawiam się że mogłoby zabraknąć miejsca
Pies czy kot?: kot Pomógł: 9 razy Wiek: 39 Dołączył: 11 Mar 2010 Posty: 2964 Skąd: Sosnowiec
#3 Wysłany: 2010-06-12, 16:21
Mam automatycznego Rubicona na mechanizmie Miyota 8215 - recenzowałem na zegarkiclub.pl. Dobry zegarek, moze pod wzgledem materiałów użytych do produkcji tarczy trochę odstaje od Seiko, ale za te pieniądze jest to dobra maszyna. Marka może i nieco "wirtualna", ale zegarek z pewnością sprawia mniej kłopotów niż niewirtualne Vostoki...
Odnośnie Bisseta to mam jeden model, nie wiem co jest w środku ale bateria działała 5 lat i ma funkcję End of life, co mnie zaskoczyło
_________________ Super Podpis Bulwo
Blaz [Usunięty]
#5 Wysłany: 2010-06-13, 16:08
Bisset swoje istnienie oparł na pi-arowym kłamstwie, co mnie zniechęca do tej firmy kompletnie. Zresztą tak samo jak do niektórych swiss kłalita nie umiejących przyznać, że mają chińskie serce.