Pies czy kot?: kot Pomógł: 2 razy Wiek: 47 Dołączył: 24 Sty 2012 Posty: 175 Skąd: Wawa
#1 Wysłany: 2014-02-14, 10:45 Wostok Amfibia SE vs Citizen NY2300 -co się bardziej podoba?
Witajcie, napisałem też na WUS-ie, ale napiszę też i u nas - który zegar Wam się bardziej podoba i dlaczego?
Citizena mam od jakiegoś czasu i bardzo lubię, za rozmiar 40mm, bezel pepsi, dobre świecenie itd. Ostatnio zmieniłem mu NATO na skórzany pach i jeszcze bardziej mi się podoba. Amfa SE przyszła dzisiaj z Czystopola i uważam, że też jest świetna - z jednej strony elegancka, z drugiej na rosyjską modłę solidna i "z duszą".
A Wam, który się bardziej widzi i dlaczego?
goTomek Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Poprawny niepoprawny
Pomógł: 102 razy Wiek: 56 Dołączył: 07 Sty 2013 Posty: 15148 Skąd: z okolicy
#2 Wysłany: 2014-02-14, 10:50
Chciałem zagłosować na oba ale nie ma takiej opcji, więc na citka, bo mam To jedyny zegarek który lubię nosić na gumie, zawsze mnie gumowe paski denerwowały, a ten, mimo początkowo sztywnej gumy nosi się świetnie, choć mam go dopiero niecały miesiąc
_________________ Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused
#6 Wysłany: 2014-02-14, 11:03
Bez uprzedzeń narodowościowych, proszę
Dodam jeszcze apropos tego Citka, że uważam, że jest on naprawdę fajnie wykończony. I czuje się, że w tej dziedzinie Amfibii trochę brakuje. Bezel, koronka - to Citek ma lepsze. Z drugiej strony ona ma coś w sobie - ma taki pazur i taki fajny wschodni klimacik...
Pies czy kot?: kot Pomógł: 19 razy Wiek: 46 Dołączył: 07 Lis 2012 Posty: 6680 Skąd: North
#10 Wysłany: 2014-02-14, 11:56
A dałem na Amfibię, bo mam wersję bez daty, beczkową, która jest nieco większa. Prosta tarcza i wskazówki robią z tego całkiem przyjemny zegarek
k-kapusta [Usunięty]
#11 Wysłany: 2014-02-14, 12:21
Citizen-sprawdzony sprzęt-nie mogę doszukać ale czy ta amfa ma kopertę ze stali nierdzewnej (cos mi podpada ten chrom)?Bo nic mnie tak nie wkurza jak zchodzący chrom z koperty!
Ostatnio zmieniony przez k-kapusta 2014-02-14, 12:22, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: kot Pomógł: 2 razy Wiek: 47 Dołączył: 24 Sty 2012 Posty: 175 Skąd: Wawa
#14 Wysłany: 2014-02-14, 13:12
Amfa ma PODOBNO stalową kopertę, aczkolwiek świeci się jak chrom
Choć jest to jakby takie ciut ładniejsze świecenie się niż w Komandirskim, którego sprzedaję na bazarku ups...
Co do kształtu uszu, to powiem Wam, że leży to na ręce całkiem dobrze.
Zamierzam też dokupić do niej mesh od Meranoma, bo wtedy chyba wygląd będzie bardziej "kompletny".
Jak sądzcie? Na czym ją nosić? Bo teraz jest na gumie chyba trochę zbyt sportowej...