Pies czy kot?: pies Pomógł: 41 razy Dołączył: 26 Mar 2013 Posty: 4782 Skąd: Opole
#17 Wysłany: 2014-03-09, 19:28
kumpel koronki napisał/a:
Daito napisał/a:
Jeśli nie DB to doradzał bym Otago
łot is dys ?
Było pokazywane przez kumotra Bili Kit'a - tutaj masz link do sklepu http://sklep.gerlach.org....ategory&path=61
z tym że ja akurat choruje na żółte i jak mi do kwietnia nie przejdzie to będę zmuszony korumpować kumotra ALAMO w kwestii jakiejś zniżki dla emerytów i rencistów czy coś...
Otago to chyba jednak nie mój klimat. Ciut za mało w tym modelu biżuru ale dzięki.
Może coś z czińkiej klality w pomarańczu jest fajnego ? lubie czinskie.
_________________ Zegarek bez możliwości dokręcania koronką, bez stop sekundy jest jak Flip bez Flapa, jak Man bez Materny, jak żołnierz bez karabinu, jak lizanie loda przez szybę
Ostatnio zmieniony przez kumpel koronki 2014-03-10, 00:36, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: pies Pomógł: 41 razy Dołączył: 26 Mar 2013 Posty: 4782 Skąd: Opole
#19 Wysłany: 2014-03-10, 07:07
kumpel koronki, zerknij na temat http://www.czwarty-wymiar.pl/viewtopic.php?t=16795 może Ci coś pomoże.
Jednak jeśłi chcesz żeby zegar był budżetowy to chyba pozostaje Ci któreś Seiko albo Orient... ewentualnie jakiś Rus...
_________________ Nieczynne z powodu że zamknięte
Ostatnio zmieniony przez Daito 2014-03-10, 07:08, w całości zmieniany 1 raz
_________________ Zegarek bez możliwości dokręcania koronką, bez stop sekundy jest jak Flip bez Flapa, jak Man bez Materny, jak żołnierz bez karabinu, jak lizanie loda przez szybę
Ostatnio zmieniony przez kumpel koronki 2014-03-10, 20:29, w całości zmieniany 1 raz
Nie ma stopsekundy i dokręcania. Koronka na wcisk bez zakręcania ale nic nie cieknie, świeci tak sobie. Jak na budżetowca to kawał żelastwa i wykonany przednio. Mogę porównać do Seiko 7002, które są bardziej "delikatne" wizualnie, miałem 3 i upłynniłem a Sprężyna dalej leży w skrzyneczce. Dokupiłem tani kajdan i jest git. Na forumie parę posiadaczy tego ustrojstwa się znajdzie. Z ręką na sercu mogę polecić
dolny rząd w środku
Ostatnio zmieniony przez Toyota 2014-03-10, 20:54, w całości zmieniany 1 raz