Pies czy kot?: pies Pomógł: 23 razy Dołączył: 01 Wrz 2012 Posty: 4103 Skąd: PL
#1 Wysłany: 2014-04-22, 07:25 Czy powinienem kupic tunczyka
No wlasnie, zasadniczne pytanie. Jestem zakochany w tym designie od dluzszego czasu i akurat mam troche wiecej $$ odlozonej na zegarkowym koncie.
Na poczatku bylem nastawiony na klasyczny model SBBN15, na ktory i tak musze troche naciagnac budzet.
Niestety, im bardziej zaczalem zglebiac temat tym bardziej zaczal mi sie podobac mroczny tunczyk SBBN013.
Ten jest sporo drozszy, ma ciekawsze materialy (tytanowa koperta i ceramicza oslonka), ale ma tez spora wade. Zeby zmienic baterie trzeba rozbierac caly zegarek poniewaz koperta nie ma dekla i jest wykonana z jednego kawalka metalu. Dodatkowo, z tego co czytam wynika, ze czarny tunczyk nie bardzo nadaje sie na zegarek codzienny ze wzgledu na to, ze siedzi dosyc wysoko na nadgarstku. Natomiast klasycznego tunczyka mozna spokojnie zalozyc do mniej formalnego stroju w warunkach biurowych. W zwiazku z tym na razie musze chyba odpuscic mroczna strone mocy.
To jak, brac rybke? Jesli tak to gdzie najlepiej kupic?
Ostatnio zmieniony przez muchacho_ 2014-04-22, 07:29, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 1 raz Wiek: 51 Dołączył: 07 Mar 2010 Posty: 907 Skąd: Warszawa
#2 Wysłany: 2014-04-22, 07:50
Jakoś oba do mnie nie gadają, ale jak bym miał brać to chyba wolałbym czarny
Zmianą baterii bym się nie martwił, bo przy dobrych wiatrach będziesz to robił raz na 5 lat. Wysokość koperty to raptem 0,6 mm więcej, także niewiele. No chyba, że jest inaczej wyprofilowana i faktycznie bardzo odstaje.
Niestety cena jest dwukrotnie większa
_________________ " Idiotów generalnie jest mało na świecie, ale są tak sprytnie porozstawiani, że co rusz któregoś spotykamy "
Machu Klon Właściciela Pola Ryżowego Duże jest piękne:D
Pomógł: 122 razy Wiek: 38 Dołączył: 10 Maj 2011 Posty: 14428 Skąd: Gliwice
#3 Wysłany: 2014-04-22, 08:01
Ja Ci sie podoba od dawna, to bierz A którego- rzecz gustu, ja bym wziął stalowego
Pies czy kot?: kot Pomógł: 101 razy Dołączył: 09 Wrz 2012 Posty: 29444 Skąd: KrK
#12 Wysłany: 2014-04-22, 10:18
Jedynie słuszna odpowiedź to TAK.
I to klasycznego.
A jak nie podejdzie, to za 1/3 biorę.
I proszę mi tu nie pisać, że ktoś był pierwsdzy, bo to nie prawda. Ja jestem pierwszy.
A gdzie kupić to nie wiem.