Pies czy kot?: pies Pomógł: 317 razy Dołączył: 19 Lut 2010 Posty: 28712 Skąd: ...
#19 Wysłany: 2014-04-23, 15:25
TheMisterA napisał/a:
chciałbym uniknąć kupowania chińskiej produkcji, nawet jeżeli wiem, że jest porównywalna a czasem lepsza (taki rasizm zakupowy).
W tym budżecie masz b. nikłe szanse na kupienie czegokolwiek innego jak chińskiej produkcji. Mimo, że na tarczy będzie np dumne "Swiss Made". Po prostu tej klasy zegarków nie opłaca się produkować gdzie indziej ..
Tylko w Seiko, Casio, Citizenie czy Oriencie taką informację znajdziesz, jak nie na kopercie (Assambled in China, Made in China, Cased in China itp itd) to na pudełku czy w instrukcji, o tyle na zegarkach "szwajcarskich" takiej informacji nie znajdziesz ..
Pomógł: 35 razy Wiek: 49 Dołączył: 23 Maj 2012 Posty: 6031 Skąd: PL
#26 Wysłany: 2014-04-23, 18:18
Sprawdzałem. 1200-1500 to około 1000. A przekraczanie założonego budżetu to chyba norma, nie? Jeżeli chrono i nie chińskie i rosyjskie to raczej kwarce zostaną w kwocie do 1000.
PS
Na naszym allegro najtańszy nowy Poljot na 3133 to 750 PLN, ale koperta chromowana i 38 mm.
_________________ Antisocial and faceless...
Ostatnio zmieniony przez mw75 2014-04-23, 18:41, w całości zmieniany 1 raz
Dziękuje za pomoc. Dało mi trochę informacji też o markach więc zacząłem szukać po tym forum jak i sklepach. Wahałem się czy nie wziąć jakiegoś Orienta (kupię bambino jako typowy garniturowiec), albo Citka eco-drive. Ostatecznie wygrały lekkie tematy vintage. Zeppelin 100 jahre chrono.
fotki pożyczone:
W następnej kolejności do powstającej kolejności chyba trafi Orient Bambino.