Machu Klon Właściciela Pola Ryżowego Duże jest piękne:D
Pomógł: 122 razy Wiek: 38 Dołączył: 10 Maj 2011 Posty: 14428 Skąd: Gliwice
#128 Wysłany: 2014-03-31, 07:18
Mnie też kusza te nowe mini, jako że 'stare' zawsze mi sie podobały, ale delikatnie za małe są...niemniej teraz będzie Bestia, a potem zobaczymy czy sie uda
[ Dodano: 2014-03-31, 08:26 ]
Spojrzałem na zatokę, i poza jednym sprzedajacym, te mm są po 300-350 zielonych
Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Mar 2012 Posty: 544 Skąd: Białystok
#130 Wysłany: 2014-04-24, 08:45
Ostatecznie zakupiłem New Mini Snow Monster'a
Jak na razie bardzo mi sie podoba i to moje pierwsze Seiko. Stop sekunda i dokręcanie na plus, luma dobrze świeci, o trzeciej w nocy, zaspany bez problemów odczytuje godzinę więc jest ok, świetna bransoleta i rozmiar taki w sam raz, nie za duży nie za mały, chociaż wszyscy mówią ze wielki jest
Na minus: ogniwa bransolety są połączone na wbijane sworznie - jak dla mnie kompletna porażka, najtańszy submariner parnisa ma ogniwa łączone na śruby. no i coś czego sie nie spodziewałem w zegarku marki seiko - indeksy na tarczy nie zgrywaja się dokładnie z indekasami na niebieskim ringu do okoła tarczy Pewnie da sie poprawić i z czasem to zrobie, ale ja pytam gdzie w tym momencie była kontrola jakości Seiko?
P.S. Dziękuje wszystkim za pomoc w wyborze zegarka
Ostatnio zmieniony przez LukasVanElvis 2014-04-24, 08:47, w całości zmieniany 1 raz
goTomek Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Poprawny niepoprawny
Pomógł: 102 razy Wiek: 56 Dołączył: 07 Sty 2013 Posty: 15148 Skąd: z okolicy
#131 Wysłany: 2014-04-24, 11:47
No i graty też se chyba pomyślę, bo miałem całkiem białego z poprzedniej serii, sprzedałem i żałuję ciut a taki z niebieskimi akcentami i mechanizmem 4R36 jeszcze bardziej mi się podoba.
W sumie jak baby monster to diver, to mój ostatni nabytek też w sumie to i tio piątka i na takim samym werku
na bransie (takase, choc pełna, ale w małym monsterku lepsza) fotka nie moja
a tak na nato
Pinów w bransie bym się nie czepiał, to budżetowa piątka, Orienty tez tak mają, a nawet kilka razy droższe kłality też
Natomiast w moim też indeksy na ringu wewnętrznym minimalnie nie pasujądo tych na tarczy wygląda że odpuścili sobie dokładną kontrolę w budżetowych zegarkach
_________________ Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused
#132 Wysłany: 2014-04-24, 12:08
goTomek, dziękować Twoja piąteczka też fajna, na tym nato świetnie wygląda.
Jak dla mnie nowy mini monster wygląda lepiej jak stary, ponieważ w starym bezel był za szeroki w stosunku do tarczy, a w nowym poprzez dodanie dodatkowego pierścienia wokół tarczy poprawiły sie proporcje. No i oczywiście nowy mini jest ładniejszy od regularnego monstera
goTomek napisał/a:
W sumie jak baby monster to diver, to mój ostatni nabytek też
Ja to jak zwykle kupuje zegarek nie za bardzo pasujący do początkowych założeń Ale jak dla mnie jeśli zegarek przetrzyma test jeziorowy to już jest diverem
Machu Klon Właściciela Pola Ryżowego Duże jest piękne:D
Pomógł: 122 razy Wiek: 38 Dołączył: 10 Maj 2011 Posty: 14428 Skąd: Gliwice
#133 Wysłany: 2014-04-24, 13:02
LukasVanElvis, ja tez uważam ze mini jest duzo ładniejszy (i fajniejszy ogólnie) od monstera Starszy model długo za mna chodził, ale jak przymierzyłem to wyszło ze nieco za mały, wiec mam nadzieję ze niedługo bedzie okazja przymierzyć nowego...
Pies czy kot?: pies Pomógł: 23 razy Dołączył: 01 Wrz 2012 Posty: 4103 Skąd: PL
#135 Wysłany: 2014-04-24, 13:37
LukasVanElvis napisał/a:
no i coś czego sie nie spodziewałem w zegarku marki seiko - indeksy na tarczy nie zgrywaja się dokładnie z indekasami na niebieskim ringu do okoła tarczy
Taka przypadlosc Seiko, zdarza sie nawet w duzo drozszych modelach, np w sumo lub MM300