Pomógł: 11 razy Wiek: 42 Dołączył: 14 Lis 2013 Posty: 1924 Skąd: Kraków
#32 Wysłany: 2014-04-27, 16:12
Słoniu napisał/a:
Pany - u góry ustawia się numerkiem rok w odniesieniu do danego miesiąca - dlatego 14 jest przy april na dole następnie możemy już odczytać dzień tygodnia w danym miesiącu - ot cała filozofia. Co miesiąc trzeba wciskać przyciska aby ustawić na kolejny miesiąc kalendarz. (...)
dzięki! pozostaje pytanie: skąd wiadomo który miesiąc, skoro tam gdzie 14, są 3 różne miesiące?
_________________ Pick people of high integrity over capability. Capability degrades. Integrity compounds.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 76 razy Wiek: 64 Dołączył: 03 Paź 2013 Posty: 19089 Skąd: TST
#35 Wysłany: 2014-04-28, 17:53
Dzięki za reckę
Gdyby dali mu werk z dokręcaniem i stopsekunda to pewnie już dawno kupiłbym któregoś, pewnie własnie niebieskiego lub zielonego.
Ale mechanizm chociaż trwały i niezawodny trąci już dziś troche myszką
Rudolf napisał/a:
To nie jest klasyczna patelacha , ten nowy wypust dla zwykłych młodych użytkowników jest zjadliwy .. ale te stare złote patelnie cinkciarskie to jest dopiero klimat .
Gdybym spotkał tamtego w stanie NOS to pewnie bym się skusił.
Z sentymentu
Pies czy kot?: pies Pomógł: 114 razy Wiek: 43 Dołączył: 08 Kwi 2011 Posty: 12934 Skąd: Opole
#36 Wysłany: 2014-04-29, 18:22
Odpowiadając na pytanie - zegarek ma kalendarz do 2031 roku. Dzisiaj została zakupiona też w końcu 4 najnowsza generacja - będzie fajna recenzja porównawcza Ciekawe tylko, który zostanie
Pies czy kot?: pies Pomógł: 42 razy Wiek: 43 Dołączył: 17 Mar 2013 Posty: 9239 Skąd: Piekło
#38 Wysłany: 2014-04-30, 06:46
Recenzja miła dla oka , a zegarek fajny
_________________ Bądź dla siebie latarnią, która oświetla twą drogę i nie poszukuj światła poza sobą
Maras68 [Usunięty]
#39 Wysłany: 2014-04-30, 06:57
Recenzja świetna-fajnie się czyta
zegar-cóż- to trzeba lubić i chcieć, dla mnie za dużo "cygaństwa" i disco, a że w młodości nie był to mój wymarzony, więc sobie podaruję,
a czy jest on konieczny w kolekcji - to już kwestia dyskusyjna
Pomógł: 2 razy Dołączył: 09 Sty 2012 Posty: 546 Skąd: Okolice rzeki Jangcy
#40 Wysłany: 2014-05-03, 05:11
Dzięki Słoniu za przeniesienie w beztroskie lata szkoły średniej, kiedy to kolega miał taki ówczesny model na który zerkałem z zazdrością. Dzisiaj zegarek nie budzi już tyle emocji, ale trzeba przyznać że sentyment pomimo pewnego nadmiaru na tarczy i skojarzeń z cinkciarzami spod hoteli pozostał, jedno trzeba mu przyznać jest niepowtarzalny . Mając na uwadze jego wyjątkowość i pewne sentymenty też kiedyś kołatał mi się po głowie, odstraszała mnie tylko pewna odpustowość tego zegarka, choć w recenzowanym modelu kolor tarczy jeszcze tak nie razi. Troszkę się zaszczepiłem na niego, kto wie może się kiedyś skuszę, musiałbym tylko dokupić dresy i śmiało mógłbym pod kantorem oferować walutę
P.S w końcu się dowiedziałem o co cho w tym kalendarzu
Pies czy kot?: pies Pomógł: 114 razy Wiek: 43 Dołączył: 08 Kwi 2011 Posty: 12934 Skąd: Opole
#43 Wysłany: 2014-05-03, 20:16
Bo patelnie to fajne zegarki są - w tej cenie mają podstawową zaletę - ich się nie da pomylić z niczym innym Ja się doczekać nie mogę a dojdzie zielonka i meshyk do niej - czuje, że to będzie dopiero hicior!