Szukając zegarka dla mojej lubej wpadłem na coś takiego:
i w sumie to przypomniało mnie się, że zawsze chciałem mieć prosty zegarek ze wskazaniem dnia i nocy za pomocą tego charakterystycznego obrazka. Ta mewka nawet do mnie gada, ale ma pvd w kolorze złota, co jak dla mnie czyni ją cygańską. Jest też taka tradycyjna:
ale średnio mnie się te niebieskie wskazówki i indeksy widzą. Najchętniej bym zakupił zegarek ze złotymi wskazówkami i indeksami, a tradycyjną stalową kopertą. Niestety mewki takiej nie ma. Macie może jakieś propozycje budżetowego zegarka tego typu? Może być bez wensza, tj. samo wskazanie dnia i nocy wystarczy, bez dodatkowych subtarczek jak w mewce. Najlepiej żeby nie był za duży, ta mewka ma 40 mm co jest jak dla mnie kolejnym jej plusem.
Pomógł: 112 razy Wiek: 47 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 37156 Skąd: Bone China
#12 Wysłany: 2014-05-12, 20:45
Ten sam zegarek proponowany u dwóch innych sprzedawców i obie ceny mało realne. Jest duże ryzyko w zamówieniach na takich stronach.. lepiej mieć kogoś zaufanego tam .
Pies czy kot?: kot Pomógł: 2 razy Wiek: 41 Dołączył: 24 Kwi 2014 Posty: 74 Skąd: Oberschlesien
#14 Wysłany: 2014-05-13, 06:43
trochę z innej beczki,
http://allegro.pl/meski-z...html?source=mlt
mam świadomość, że za duży i jakoś ta marka zegarkowa jest raczej źle postrzegana na tym forum, ale mnie osobiście się podoba... no i ma słoneczko
_________________ "Na pewno nie wszystko, co warto, to się opłaca, ale jeszcze pewniej (…) nie wszystko, co się opłaca, to jest w życiu coś warte. "
23 października 2007
Władysław Bartoszewski