Pomógł: 2 razy Dołączył: 09 Sty 2012 Posty: 546 Skąd: Okolice rzeki Jangcy
#17 Wysłany: 2014-05-10, 18:44
Słoniu potrafisz podgrzać atmosferę. Jedna recenzja, a już tylu napaleńców(łącznie ze mną ) czeka jak go wystawisz na bazarku, bo rzeczywiście za tą cenę jest super.
Pozwolę sobie dorzucić zdjęcie klamry celem zaspokojenia potrzeb niektórych kumotrów.
[ Dodano: 2014-05-10, 20:51 ]
Słoniu szybko zadziałałeś z tym bazarkiem, ale z powodu ważniejszych wydatków, dalej się będę tylko ślinił do niego
goTomek Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Poprawny niepoprawny
Pomógł: 102 razy Wiek: 56 Dołączył: 07 Sty 2013 Posty: 15148 Skąd: z okolicy
#18 Wysłany: 2014-05-10, 18:53
Na bazarku leży i wolny akurat
Sie do niego przymierzałem, jak tylko prezesso pokazał i jeszcze był tańszy (swoją drogą, skoro podrożały na ebayu, to znaczy że mają wzięcie ), ale w sumie dobrze że poczekałem na słoniowa reckę i fotki, bo dla mnie chyba jednak ciut za duży.
Ale za tą cenę to wydaje się świetny.
Dzięki za reckę.
_________________ Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused
#20 Wysłany: 2014-05-10, 19:49
Geckota jest kawałem fajnego zegara - mimo wszystko z pilotami ciągle mam problem bo za szybko mi się nudzą Nie dotyczy to Stenka B-uhra ale on z definicji i kolorystyki dość rzadko jest na ręku - dzięki czemu ciągle mocno cieszy - no i ma chrono .
Pies czy kot?: pies Pomógł: 41 razy Dołączył: 26 Mar 2013 Posty: 4782 Skąd: Opole
#22 Wysłany: 2014-05-13, 18:34
Słoniu napisał/a:
Połączenie jasnozielonych indeksów z białą farbą skali minutowej wygląda całkiem dobrze a do ich jakości nie mogę specjalnie się przyczepić - ale do faktu, że nie świecą już tak. Niestety - masa luminescencyjna znalazła się jedynie na wskazówkach, które dość chętnie łapią światło i świecą ładną zieloną barwą.
No i w pełni ufając recenzji czuje się mocno oszukany przez Kumotra sąsiada gdyż, ponieważ, bo żeby... zresztą sami zobaczcie
No i teraz chyba trzeba będzie pomyśleć o odstąpieniu od umowy z tytułu niezgodności przedmiotu sprzedaży z opisem...
A poważnie mówiąc to z tym "świeceniem" to dość dziwna sprawa - zegar z pudla wyciągnąłem ( w sumie to z etui) na balkon wyszedłem i w pełnym słońcu fot kilka "pyknąłem" - no i poszedłem czekać na windę żeby do garażu zjechać, w którym to garażu ciemno jak to w garażu... i świeciły tylko wskazówki. Potem dwie godziny z psami na łące były - i wracając znowu garaż... i się okazało że ktoś zapomniał zgasić światło w zegarku...
No i teraz wygląda to tak jak wygląda - Monster to to nie jest, ale nie można powiedzieć że tarcza nie "świeci" - siła lumy jest porównywalna z Mewką D813.581, czyli jest tylko nieco słabiej niż Seiko SNZH - ale może nie Geckota nie powiedział jeszcze ostatniego słowa...
żeby nie było żadnej wątpliwości z tym "oszukany" " i "odstąpić od umowy"to żartowałem
_________________ Nieczynne z powodu że zamknięte
Ostatnio zmieniony przez Daito 2014-05-13, 18:42, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: kot Pomógł: 2 razy Wiek: 41 Dołączył: 24 Kwi 2014 Posty: 74 Skąd: Oberschlesien
#26 Wysłany: 2014-05-14, 07:15
Słoniu recenzja fajna, zegar ciekawy ale...
nie byłbym sobą gdybym nie dorzucił słówka o tym brązie...
z tą trudnością obróbki to Cie trochę poniosło, a patyna jako ostatni produkt pasywacji jest raczej trwała i "osłania" materiał przed dalszą korozją ale fakt, ciekawie zmienia kolorki
Sam jestem ciekaw jaką technologią nakładają PVD bo jeśli jest to natryskiwanie płomieniowe poddźwiękowe z przetapianiem to te koperty przeżyją Nas wszystkich
_________________ "Na pewno nie wszystko, co warto, to się opłaca, ale jeszcze pewniej (…) nie wszystko, co się opłaca, to jest w życiu coś warte. "
23 października 2007
Władysław Bartoszewski