#1 Wysłany: 2014-06-08, 16:57 Prośba o identyfikacje mechanizmu
Witam szanownych kolegów.Dzisiaj stało mi się nieszczęście.W moim ulubionym parniaku automatic pękł wałek naciągu.Zegar otworzyłem,wałek wyjąłem ale nie wiem co to za mechanizm i jakiego wałka szukać.Może ktoś z was był by mi w stanie pomóc w identyfikacji. Będę wdzięczny za pomoc.
ALAMO, Nie otwierałem fotek, patrzyłem tylko na miniaturki...faktycznie punca jest DG, zatem to jest DG 2813...zreszrą to jeden wuj
Nooo ... teraz to tak.
Ale mógł mieć GMT albo insze cudo - wałek jest ten sam? Na pierwszym położeniu działaja tylko góra/dół?
Poza tym ty nie lubisz tego werku to fok ju
ALAMO, Nie otwierałem fotek, patrzyłem tylko na miniaturki...faktycznie punca jest DG, zatem to jest DG 2813...zreszrą to jeden wuj
Nooo ... teraz to tak.
Ale mógł mieć GMT albo insze cudo - wałek jest ten sam? Na pierwszym położeniu działaja tylko góra/dół?
Poza tym ty nie lubisz tego werku to fok ju
Dobra Panowie,dzięki za pomoc to teraz pozostaje mi tylko znaleźć pasujący wałek.A może macie sposób na wykręcenie ułamanej końcówki wałka z koronki?
No to wiele nie zadziałasz ...
Spytaj majfrienda o wałek z koronką w pakiecie, będzie najrozsądniej.
Właśnie sobie zamówiłem przedłużkę do wałka. Pomyślałem że tak chyba będzie najlepiej bo takiego samego wałka nie znalazłem.Miejsca dość,wałek zostanie ten sam,nawet nową koronkę znalazłem co nie było takie proste.
Jeszcze raz dzięki za pomoc w identyfikacji.
Pies czy kot?: kot Pomógł: 6 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 1136 Skąd: Szczecin
#15 Wysłany: 2014-06-18, 11:17
Hej, przerabiałem to, łatwo go niestety spsuć mnie się zdarzyło nawet dwa razy
Coż, aby "było taniej" wałek zamówiłem w Raffles Time a koronkę w Helenarou, per saldo wyszło na to samo, więc lepiej pisz od razu do nijakiego Wilsona w Parnishopie. Aha, mój problem dotyczył Marysi GMT. Ale mechanizm z tych właśnie. Ci ludzie powinni mieć składzie i wałek i koronkę. Przygotuj się niestety na wydatek rzędu 20-30 USD - tanio nie jest
Edytka: jak widzę rada po niewczasie - fajnie, że sobie wygrzebałeś.
Ostatnio zmieniony przez kopeć 2014-06-18, 11:19, w całości zmieniany 1 raz