Pies czy kot?: pies Pomógł: 41 razy Dołączył: 26 Mar 2013 Posty: 4782 Skąd: Opole
#1 Wysłany: 2014-06-11, 17:04 Pilot B-Uhr i B-Uhr typu B
Powiedzcie mi Kumotrowie czy można znaleźć - a jeśli tak to jakieś wskazówki bym prosił zegarki typu Pilot B-Uhr i B-Uhr typu B ale żeby było tak:
Średnica 44mm bez koronki (nie większy i nie mniejszy)
Centralna sekunda (koniecznie)
Stalowa koperta (koniecznie)
Mechanizm manualnie nakręcany (nie automat - koniecznie)
W cenie nie większej niż zegarki Steinharta NAV B-UHR z automatycznymi ETA 2824 czyli max 1600PLN
Rozglądam się od jakiegoś czasu i wychodzi mi jednoznacznie że jak z centralną sekundą to automat, a jak ręczne nakręcanie to mala sekunda... no i opcje jakoś mi się rozjeżdżają...
No to masz problem
W sumie jedyny dostępny na rynku model to Tourby, który nie spełnia kryteriów ani wielkościowych ani cenowych - jest mniejszy i droższy.
Nie ma takich mechanizmów, po prostu.
Tourby ma swoją modyfikację Unitasa, reszta o ile robi takie cosie to na ETA2801 i 2804, ew. na starych, magazynowych wynalazkach FHF.
Moja rada - zrób sobie sam, na mechanizmie Urala najlepiej.
Daj spokój, to naprawdę nie jest trudne. Najważniejsze to się zdecydować. Budżet który wyznaczyłeś styka na dwa takie zegarki . Naprawdę nie masz specjalnych opcji w tym co wymyśliłeś.
Zacznij od szukania Urala, i podpytaj chłopaków co robili - Krwawy Hegemon zjadł na tym zęby swoje, i połowy rodziny Będziesz prowadzony za rączkę