Elix, nie chciałem Cie obrażać Tylko Tomek tak często nie będzie go nosił a te kolory najgorzej nie wyglądają A bezel i pasek jak pisałem do kupienia w cenie pewnie 100 zł A Ty już 2 lata temu miałeś GW-9400 ?? A one nie są gdzieś od roku dopiero ??
_________________ Pozdrawiam
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
goTomek Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Poprawny niepoprawny
Pomógł: 102 razy Wiek: 56 Dołączył: 07 Sty 2013 Posty: 15148 Skąd: z okolicy
#19 Wysłany: 2014-06-20, 12:17
Nosił będę intensywnie przez 2 tygodnie urlopu
Ale to już postanowione, chcę czerwonego, z negatywem i elektrownią atomową
Tylko nadal mam problem którego
Tym razem nie kliknąłem jeszcze, choć faktycznie silnie zdecydowany byłem na początku na GW-7900, a teraz juz nie wiem, ten Riseman faktycznie fajny, tylko skąd wytrzasnąć czerwonego, znaczy widziałem na zatoce czerwone ubranko dla niego, ale wtedy znacznie wyjdzie cenowo poza akceptowalny zakres...
Ech
_________________ Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused
#21 Wysłany: 2014-06-20, 12:42
kornel91, muszę Cię przeprosić. To nie był rangeman, a GW9300 Mudman
Przepraszam za wprowadzenie w błąd. Gwoli wytłumaczenia, to wszystko przez ten kompas.
Nie pamiętałem modelu, i przeglądając modele w necie pomyliłem z rangemanem ...
_________________ "Żyj pasją, a spełnisz marzenia"
Pomógł: 11 razy Wiek: 35 Dołączył: 11 Mar 2014 Posty: 743 Skąd: Old Europe
#23 Wysłany: 2014-06-20, 13:18
goTomek napisał/a:
A jak dużą masz łapę?
raczej łapkę tak ze 17 będzie, ale skocz najlepiej do jakiegoś TT i przymierz, ja przed zakupem też się obawiałem że będzie mocno za duży, a jak przymierzyłem to uważam że jest okej
Ostatnio zmieniony przez Charlie 2014-06-20, 13:18, w całości zmieniany 1 raz
Wydał mi się za mały i strasznie ciemny wyświetlacz i podświetlenie. A po prawej mój GDF znaczy katiusza Jakby miał WC i TS to zegar byłby miazga
Ja z negatywów posiadałem jeszcze GD-100-1BER.
Niestety, zupełnie do mnie nie przemawiał na żywo.
Zakupiłem go pod wpływem impulsu i dobrze zrobionego zdjęcia
Teraz cieszy swoją obecnością, któregoś z naszych forumowych kolegów.
Jeśli chodzi o GR-8900, to zupełnie nie moja bajka.
Natomiast GDF, podoba mi się. Ogromne wrażenie zrobiła na mnie ta wersja :
Generalnie natywnym wyświetlaczom, nie mówię nie. Mają swój urok.
Natomiast jeśli chodzi o g-shocki w kolorze innym niż klasyczna czerń, lub odcień szarości - mówię stanowczo NIE
Tomku, co się będziesz rozmieniał na drobne. Adoptuj całą rodzinkę
W szczególności zwracam uwagę na tego zawodnika :
Cena niestety mocno odstaje od założonego budżetu, ale ...
Swoją drogą, to świetnie jeszcze wygląda GD-200 w wersji z natywnym wyświetlaczem :
_________________ "Żyj pasją, a spełnisz marzenia"
Pies czy kot?: kot Pomógł: 15 razy Wiek: 45 Dołączył: 02 Sty 2012 Posty: 2120 Skąd: Gdańsk
#26 Wysłany: 2014-06-20, 14:18
Daito napisał/a:
Kupuj G-9330A - w razie jakby co to sobie dokupisz gadżety (bezel i pasek) i przerobisz na g-9300
_________________ Seiko: 6105-8110, SBDX001, 6306-7000
Citizen: Signature Grand Classic NB0046-51L
AEVIG: Huldra Blue
Casio: G-9300
goTomek Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Poprawny niepoprawny
Pomógł: 102 razy Wiek: 56 Dołączył: 07 Sty 2013 Posty: 15148 Skąd: z okolicy
#27 Wysłany: 2014-06-20, 14:18
kornel91 napisał/a:
Napisz do olka bo on sprzedawał GW-7900
Juz dawno nie ma a patrzyłem i cena była fajna, ale wtedy jeszcze nie spodziewałem się, że mnie najdzie
Nic to, ide do TT se poprzymierzać różne i zobaczyć jak to leży
_________________ Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 76 razy Wiek: 64 Dołączył: 03 Paź 2013 Posty: 19093 Skąd: TST
#30 Wysłany: 2014-06-20, 20:17
Dałem głos na "inny".
Wszystko jedno jaki byle nie czerwony ani różowy, jakoś nie potrafię wyobrazić sobie siebie z takim zegarkiem na łapie.
Czarny, szary, granatowy, zielony, pomaranczowy czy żółty nawet, tyle jest fajnych kolorków ale czerwony...
Ale ja się nie znam