Ja bym jednak z radia i solara nie rezygnował, dlatego z proponowanych jestem za nr 1. Jednak w przypadku G, jako zegarka sportowego i stricte użytkowego ja sam przełamałem swoją niechęć do cyfrowych wyświetlaczy i używam plastika (bo lżejszy) w wydaniu Risemana.
Ostatnio zmieniony przez rmak 2014-06-19, 23:17, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: pies Pomógł: 76 razy Wiek: 64 Dołączył: 03 Paź 2013 Posty: 19093 Skąd: TST
#67 Wysłany: 2014-06-20, 19:49
Aż pojechałem sobie dzisiaj do tego Tajmtrendu pooglądać.
Mierzyłem GW-3000 niebieskiego ze stalową bransoletą, GW-1000A...no fajne ale drogie, za drogie, szczególnie GW-3000 mocno trzyma cenę jak na ponad dwuletni model.
ten GW-A1000 jest fajny ale jak go poogladałem to doszedłem do wniosku, że z połowy funkcji pewnie nigdy nie skorzystam a kupowanie G-Shocka za prawie 2k nie ma sensu, to zegarek do tyrania i glupio byłoby się martwic, zeby nie zarysowac bo drogi
Byłem już bliski zamówienia GW-4000 w wersji z zielonymi wskazówkami i indeksami bo została im jedna sztuka w sieci w calkiem przyzwoitej cenie ale przymierzyłem jeszcze jeden, znacznie tańszy i zupełnie nierzucający się w oczy.
No i już został na łapie
Już go tu pokazywalem, według jednego z Kumotrów miał mi nie podejść a jednak tak jakoś przypasował
Czarny jak noc , tylko wskazówki się odbijają od tarczy, nierzucający się w oczy chociaż rozmiar całkiem słuszny, nieprzebajerzony a czytelność godziny idealna.
Wyświetlacze w negatywie więc nie przeszkadzają przy odczycie godziny a po załozeniu okularków daje radę odczytac bez problemu.
No i nie za drogi, jak się przydzwoni to nie będzie szkoda
Dziękuję za wszystkie posty, bardzo mi pomogły bo jak do tej pory żadnego G-Shocka jeszcze nie przerabiałem
Plusiki zaraz poprzydzielam i jeszcze raz dzięki
Woytec, gratulacje. Widzisz podszedł Ja oglądałem go w lakierowanej obudowie dlatego trochę mnie to zmyliło. A miałem w tej kopercie GLX i trochę mi ten lakier przeszkadzał:
Tylko teraz żałuję bo fajny kolorek był na lato
Edyta: Tylko pod słońce był mało czytelny.
_________________ Pozdrawiam
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
Ostatnio zmieniony przez kornel91 2014-06-20, 20:24, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: pies Pomógł: 76 razy Wiek: 64 Dołączył: 03 Paź 2013 Posty: 19093 Skąd: TST
#71 Wysłany: 2014-06-20, 20:42
Cena z półki to 499, kupiony za 449.
Można taniej oczywiscie ale jest 3 lata gwarancji z opcją na następne trzy za 20 złotych.
No i instrukcję po polskiemu dają
Cena z półki to 499, kupiony za 449.
Można taniej oczywiscie ale jest 3 lata gwarancji z opcją na następne trzy za 20 złotych.
No i instrukcję po polskiemu dają
Kto bogatemu zabroni Można ale przymierzony, kupiony, czekać nie trzeba
Tyle nowych G na forum, że mi się znowu GW-9400 przypomniał. Tylko ponad 1 k za G to trochę dużo dla mnie
_________________ Pozdrawiam
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos