Poszukuję kwarcyka do garnituru. Ma być bardzo prosty, klasyczny, elegancki. Kiedyś na innym forum kolega pokazywał JVD:
Niestety już go nie produkują…
Zegarek do noszenia kilka razy w roku, stąd też raczej kwarcyk, ale mechanicznym nie pogardzę
Chętnie używka, budżet powiedzmy 500-600zł. Jakieś podpowiedzi?
Ostatnio zmieniony przez slon 2014-07-16, 10:19, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 8 razy Wiek: 68 Dołączył: 31 Sty 2013 Posty: 1491 Skąd: z innego wymiaru
#9 Wysłany: 2014-07-16, 15:30
Bambino jest fajny, ale wg mojej oceny nie została zachowana proporcja indeksów w stosunku do wskazówek. Gdyby indeksy były ciut węższe, to zegarek nabrałby delikatności.
Z pozostałych zaprezentowanych, najbardziej podoba mi się Ole Mathiensen, właśnie ze względu na szerokość indeksów, które są co prawda malowane, ale z dość delikatnymi i smukłymi wskazówkami tworzą małe arcydzieło na które z przyjemnością się patrzy. Kolejna sprawa to krój i wielkość czcionki które uważam za akuratne, gdyż nie dość że ładne to nie za duże i nie za małe som
W takim tonie jeszcze godnym zainteresowania byłby zamieszczony na czwartym zdjęciu Junghans.
Czyli im delikatniej w tego typu sikorach, tym lepiej.
Gdzie w naszym pięknym kraju nad Wisłą można kupić takiego Mathiensena ?
Pomógł: 8 razy Wiek: 68 Dołączył: 31 Sty 2013 Posty: 1491 Skąd: z innego wymiaru
#11 Wysłany: 2014-07-16, 16:37
Jest i fajna Bulova http://www.amazon.com/gp/...rd_i=6358539011
Ale w zakładanym budżecie możesz kupić naprawdę wykwintnego mechanika, oczywiście rozglądając się za używkami
W razie cóś myślę że Kumotry pomogą, bo wybór choćby na wielkimportaluhandlowym jest, tylko trzeba wiedzieć co i za ile, aby nie przepłacić.
Ja poszukując tak jak i Ty ...garniturowca, zdecydowałem się na wschodni kierunek i nie żałuję
_________________ Normalność, to indywidualne postrzeganie rzeczywistości.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 17 Cze 2014 Posty: 58 Skąd: Warszawa
#12 Wysłany: 2014-07-16, 16:42
Bimberek napisał/a:
wybór choćby na wielkimportaluhandlowym jest, tylko trzeba wiedzieć co i za ile, aby nie przepłacić.
Ja poszukując tak jak i Ty ...garniturowca, zdecydowałem się na wschodni kierunek i nie żałuję
Cóż to za portal, bo ja z tych nowszych
Podpowiedz proszę, na co zdecydowałeś się.
Ostatnio zmieniony przez slon 2014-07-16, 16:42, w całości zmieniany 1 raz
#13 Wysłany: 2014-07-16, 16:58
slon napisał/a:
Cóż to za portal, bo ja z tych nowszych
Podpowiedz proszę, na co zdecydowałeś się.
Przecież ten portal to alle..drogo
Ja kupiłem najszybszy zegarek na świecie, czyli radziecką Rakietę na cal. 2609A.1 w wersji elegante i jestem panbardzozadowolony
Ciebie nie namawiam, bo to kwestia gustu.
_________________ Normalność, to indywidualne postrzeganie rzeczywistości.