Pies czy kot?: pies Pomógł: 2 razy Dołączył: 30 Kwi 2010 Posty: 431 Skąd: Warszawa
#18 Wysłany: 2014-07-31, 22:04
Słoniu napisał/a:
Patelnia ale nowa czyli 4 a nie 3 generacja
W tej cenie wymiata! Rozmiar męski bo to 46mm ale wyjątkowo dobrze na łapie leży
No własnie chyba ta 3 generacja mi się bardziej podoba. Bezel fajniejszy i mniej wensza. W 4 gen tych nadruków to już tyle naćkali, że oczopląsu można dostać
[ Dodano: 2014-08-01, 11:05 ] Santino, dzięki za podpowiedź, ale ten Zodiak jakiś nie bardzo jak dla mnie...
Wiem, jestem wybredny bardzo, no ale ten zielony to jakiś za jasny jest, indeksy mi się nie podobają a i sama koperta do moich faworytów też nie należy.
[ Dodano: 2014-08-01, 13:08 ]
A tak se wrzucę.. Co sądzicie o tym wynalazku?
Zdjęcia są słabe, niestety. Na niektórych innych widać, że ten zielony jest bardziej głęboki i naprawdę ładnie się to prezentuje. Ale na żywo nie wiem jak. Ktoś widział?
No jest kilka minusów tego zegarka: aluminiowy bezel, rozmiar 43mm i 20mm w uszach (ciut mało), wskazówki są niezbyt piękne, ale ogólnie tak źle nie jest. No i nie przepadam za modowymi zegarkami, ale jak się nie ma co się lubi...
Wrzucam to bardziej dla tych co są zainteresowani tym wątkiem. Niemniej.. zastanawiam się i ja.
[ Dodano: 2014-08-01, 14:30 ]
A, no i ten jest niezły...
Ale w budżecie to się on tak z 10 razy nie mieści
Ostatnio zmieniony przez jerry 2014-07-31, 22:16, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: pies Pomógł: 2 razy Dołączył: 30 Kwi 2010 Posty: 431 Skąd: Warszawa
#26 Wysłany: 2016-06-01, 16:33
Sorry za odkopywanie, ale robię to dlatego, żeby kumotrom powiedzieć, że ich porady nie poszły na marne!
Skorzystałem ostatecznie z podpowiedzi Słonia i zakupiłem Orienta Cesarskiego 3 generacji, gdyż albowiem ta generacja podoba mi się najbardziej.
4 ma jak dlamnie już za dużo tej literatury, ma za wąski bezel (w zasadzie go nie ma w ogóle) oraz ma srebrne wskazy, a mi jakoś ta zielona tarcza idealnie współgra ze złotymi indeksami, wskazówkami i logo. A, i jeszcze wskazówka sekundowa jest ładniejsza.
Na poniższych zdjęciach z kalkulatora to może tak nie wygląda, ale na żywo - bardzo ładnie!
Krótko mówiąc - choroba zaleczona
Voila!
[/URL]
[/URL]
Z_bych Koneser chińskiego majeranku Morda Zdradziecka