Chandra chandrą, ale tak se paczyłem co dziś założyć, no i nie miałem co
Poszukuje więc czegoś jak w temacie, koniecznie czarna (ew. grafitowa) tarcza, bez bezela, koperta stalowa (zresztą może być i tytan, o kolor chodzi, żadne PVD), bez wenszuf, najlepiej tylko trzy wskazówki i koniecznie data. WR nie jest fetyszem styknie 50m, fajnie jakby był szafir z AR, ale niekoniecznie.
Nie za wielkie, ok. 40, max 42mm i nie za grube. Raczej automat, ale bateryjki też mnie nie parzą, choć jeśli już to fajnie jakby był taki na słoneczko. Takie coś czarne sportowo/elegancko/każualowo/edecowe
No i raczej budżetowo, tak do max. 1000 peelenów, czym taniej tym lepiej, bo wzorzec do którego należy dążyć to Longines Conquest Classic L2.785.4.56.6 taki ło
Najgorsze, że takiego budżetowego juz kiedyś miałem
no ale nie mam więc szukam czegoś podobnego i proszę o pomoc
_________________ Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused
_________________ Były starszy szeregowy Wintergreen był to złośliwy gnojek, który znajdował zadowolenie w swojej bezsensownej pracy.
Ostatnio zmieniony przez Wintergreen 2014-09-03, 11:14, w całości zmieniany 3 razy
goTomek Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Poprawny niepoprawny
Pomógł: 102 razy Wiek: 56 Dołączył: 07 Sty 2013 Posty: 15148 Skąd: z okolicy
#9 Wysłany: 2014-09-03, 13:56
satanic666, ten Orient świetny i tez myślałem, ale bransa to konieczność, a curatory chyba nie występują oprócz bransy zegarek musi też mieć normalne uszy coby pasek założyć.
Erolek napisał/a:
Orient CEV0M001B
Wcale nie nuda, zupełnie o nim zapomniałem, wpada na krótka listę
Piszta coś dalej, ja tez mam parę swoich typów i wieczorem ankietkę wyboru zrobię
Na razie na czele pokazany przez Tomka tytanowy Citek i Erolkowy Orient, ale chcę więcej
#12 Wysłany: 2014-09-03, 21:47
Te peżoty super, tez brałem pod uwagę
Miałem robić ankietkę, ale już nie trzeba, znalazłem
Bo skoro edecowo i na szybko, to jednak eco-drive najlepiej się sprawdzi IMO. Ale nie to co pokazał Tomek, tylko BL1240-59E - co prawda nie tytan, ale na plus wieczny kalendarz, no i bardziej mi się podoba - czcionka indeksów, czarna data i ramka daty, bransoletka.
Dzieki wszystkim za podpowiedzi