#1 Wysłany: 2014-09-24, 12:25 Tani homar suba z ceramiką i szafirem.
Czy są jakiekolwiek alternatywy poza parnisem? Jak z jakością wykonania samego parniaka? W tym momencie mam sterylnego suba 40mm. Kupiony na Allegro bo nie chciało mi się czekać i sprowadzać, wygląda nieźle, indeksy na tarczy się zgadzają (bo czytałem tu na forum i widziałem foty tarczy na której każdy indeks był z innego worka) choć sama tarcza kompletnie nie świeci (to się zrelumuje), generalnie zegarek zrobiony fajnie ale ryte cyferki na bezelu wydają się z bliska trochę niechlujne, kropka na bezelu paskudnie przesunięta, lupka krzywa. Pomyślałem że może poszukam czegoś odrobinę lepszego. Na razie wpadłem na dwa wyjścia (bo ma być tanio). Albo zakup Parnisa jeśli jakość koperty i tarczy jest porównywalna a bezel lepszy (tu fajnie gdyby ktoś kto ma parniaka powiedział jakie są jego odczucia i jak wygląda ten bezel i cyfry na nim) albo zakup którejś z lepszych ceramiczno szafirowych podrób (widziałem foty na jednym z podróbkarskich forów) i poprzeszczepianie sobie wszystkiego+pousuwanie wszystkiego co ma napisane rolnix.
albo zakup którejś z lepszych ceramiczno szafirowych podrób
Dla części co zaznaczyłem wyżej!! koperta plus naprawdę dobrej jakości bezel (widziałem makrofoty) i jakaś asian automat w środku, tarcza byłaby sterylna tylko po relumowaniu. Nigdzie nie byłoby napisu rolex ani oznaczeń czyli nadal wyglądałby jak sterylny parniak tylko z jakością byłoby dużo lepiej.
edit:taniej i wygodniej byłoby jeszcze kupić same części które są mi potrzebne, ale widzę że helenarou ma wszystko wyprzedane( a koperty z bezelami miała podobno bardzo fajnie wykonane).
Ostatnio zmieniony przez carpetmonster 2014-09-24, 13:18, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 112 razy Wiek: 47 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 37156 Skąd: Bone China
#7 Wysłany: 2014-09-24, 14:08
Nie widzę konkurencji cenowej dla Parnisa w temacie szafir i ceramiczny wkład bezela .
Ciekawe jak wysterylizujesz podróbę ? Np. napisy na wewnętrznym ringu , próbowałem kiedyś dla zabawy i wyszła leśna kupa. Koronę ze szkła to raczej nie usuniesz .
#8 Wysłany: 2014-09-24, 15:01
parnis obecnie naprawdę się poprawił i to co oferuje w kwestii sub jest naprawdę super
RUDOLF ma rację
goTomek Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Poprawny niepoprawny
Pomógł: 102 razy Wiek: 56 Dołączył: 07 Sty 2013 Posty: 15148 Skąd: z okolicy
#9 Wysłany: 2014-09-25, 08:20
carpetmonster napisał/a:
ktoś kto ma parniaka powiedział jakie są jego odczucia i jak wygląda ten bezel i cyfry na nim
Takiego mam http://www.czwarty-wymiar.pl/viewtopic.php?t=20335 i naprawdę nie ma się do czego przyczepić. Poza zapięciem, które faktycznie zostało koncertowo zwalone, cała reszta jest OK, cyfry na bezelu równo, kropka prościutka
_________________ Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused
#10 Wysłany: 2014-09-25, 08:33
nie ma lipy
Ostatnio zmieniony przez Maras68 2014-09-25, 08:33, w całości zmieniany 1 raz
goTomek Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Poprawny niepoprawny
Pomógł: 102 razy Wiek: 56 Dołączył: 07 Sty 2013 Posty: 15148 Skąd: z okolicy
#11 Wysłany: 2014-09-25, 12:18
carpetmonster napisał/a:
Tani homar suba z ceramiką i szafirem.
A jak tani? Bo przy rolkach to pojęcie tani względne jest
Bo takie znalazłem na WUS Aramar Seven Seas
Tanio nie jest, ale podobno jakość super, tarcza słoneczko, w środku ETA 2836-2, działający glide-lock. No i literatury na tarczy prawie jak w oryginale
Nowe już niedostępne, więcej o "marce": http://forums.watchuseek....and-754754.html
_________________ Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused
Takiego mam http://www.czwarty-wymiar.pl/viewtopic.php?t=20335 i naprawdę nie ma się do czego przyczepić. Poza zapięciem, które faktycznie zostało koncertowo zwalone, cała reszta jest OK, cyfry na bezelu równo, kropka prościutka
Z zapięciem sobie poradzę, fajnie wiedzieć że wykonanie super. Mam jeszcze dodatkowe pytanie o bezel-w sterylnym wnętrze białych cyfr na bezelu jest nierówne i krzywo pomalowane, widać to tylko z bliska. Rozumiem że w normalnym parniaku (czyli np Twoim zielonym) tak nie ma?
Tzn. ono działa, ale jest zwalone konstrukcyjnie. No i wykonane jest w sposób urągający wszelkim normom, wygląda to po prostu tak jakby ktoś zapomniał zrobić zapięcia i potem spawał coś na szybko przed wysyłką.
[ Dodano: Czw 25 Wrz, 2014 16:59 ]
Z alternatyw masz jeszcze takie: