Mi się podoba bardziej niż chrono. Ale ja nie lubię bałaganu na tarczy. Szukam jeszcze jakiegoś seiko z nakładanymi indeksami i bez piąteczki na tarczy. Wiem że sumo takie ma ale nie jestem do niego przekonany. Coś ala skx 009 ale z ciekawymi indeksami i tarczą. Chyba jestem zbyt wymagający...
No to może Seiko Stargate?
Ostatnio zmieniony przez 3ndriu 2014-10-03, 20:27, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: pies Pomógł: 41 razy Dołączył: 26 Mar 2013 Posty: 4782 Skąd: Opole
#55 Wysłany: 2014-10-03, 20:38
3ndriu napisał/a:
aptekarz napisał/a:
Mi się podoba bardziej niż chrono. Ale ja nie lubię bałaganu na tarczy. Szukam jeszcze jakiegoś seiko z nakładanymi indeksami i bez piąteczki na tarczy. Wiem że sumo takie ma ale nie jestem do niego przekonany. Coś ala skx 009 ale z ciekawymi indeksami i tarczą. Chyba jestem zbyt wymagający...
Nie podoba mi się ten Seiko ale dziękuję za chęć pomocy. W tej chwili ograniczyłem wybór do następujących modeli:
DeepBlue masterDiver 1000 grey
Aevig huldra black albo blue ( jakby ktoś chciał odsprzedać poproszę PW )
DeepBlue SeaRam 500
Certina Ds Action automatic bo mimo wszystko jest najbardIej uniwersalnym zegarkiem
Znalazłem też kolejny piękny model zegarka czyli niebiesk-złoty squale vintage którego można obejrzeć w galerii na sąsiednim forum. Chciałem go odkupić ale okazało się że ma 36mm
Biednemu zawsze wiatr w oczy
Sam nie wiem co wybrać z powyższej czwórki...
[ Dodano: 2014-10-24, 17:36 ]
Zdecydowałem się na MasterDivera w szarości ale okazał się niedostępny. Obejrzałem więc DsAction po raz kolejny i znowu na żywo mnie nie urzekła. Aevig mógłby okazać się za mały a w sea ramie nie pasowały mi kolorowe wskazówki.
Stwierdziłem że nic na siłę i porzuciłem pomysł divera na rzecz pilota. Tym sposobem stałem się posiadaczem Glycine które chyba już do mnie zmierza Divery dalej sobie przeglądam i pewnie na ten typ zegarka też przyjdzie pora.
Dziękuję wszystkim za propozycje
Ostatnio zmieniony przez aptekarz 2014-10-03, 21:05, w całości zmieniany 1 raz