Pies czy kot?: pies Pomógł: 4 razy Dołączył: 05 Lis 2012 Posty: 566 Skąd: z lasu.
#1 Wysłany: 2014-10-04, 11:25 Czy warto kupić Seiko w wersji "J"?
Drodzy forumowicze, chyba już macie dosyć mnie i moich ankiet . No ale...zaryzykuję kolejne pytanie .
Dobra, do rzeczy. Dzisiaj prawie kliknąłem Orienta pilota, zrobiłem doładowanie środków, ale po nocy paypal zmienił kursy walut i brakło mi na niego 1$ . Także stwierdziłem, że to znak od Boga i odpuściłem lotnicze peugeoty . Za to zachciało mi się wrócić do starego poczciwego seikacza, którego miałem już dwa razy (lubię go i często dochodzę do wniosku, że to idealny zegarek dla takiego typa jak ja ) .
W tej samej cenie jest wersja "J" na pasku i wersja "K" na kajdanie. Którą wersję byście wybrali? Kajdan jest fajny, ale jeszcze nie miałem wersji MADE IN JAPAN i kusi .
Dzięki za pomoc .
Ostatnio zmieniony przez Jazz- 2014-10-04, 11:31, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: pies Pomógł: 4 razy Dołączył: 05 Lis 2012 Posty: 566 Skąd: z lasu.
#4 Wysłany: 2014-10-04, 11:46
W tym przypadku jest nylonik (i to fajny), a nie guma . Ale wiadomo, kajdan ciężej w razie czego kupić niż pasek . Zacząłem się wahać jaką wersję brać, bo na kizi naczytałem się wywodów mędrców na ten temat .
Mi np w SRP453 niebieska guma się podoba i nawet na niej zostawiłem zegar
Ale w tym przypadku popieram resztę, nie patrz na literki tylko bierz na kajdanie
Pies czy kot?: pies Pomógł: 41 razy Dołączył: 26 Mar 2013 Posty: 4782 Skąd: Opole
#9 Wysłany: 2014-10-04, 14:38
Jazz-, ja bym brał na kajdanie - choć nie przepadam za żelastwem na łapie... i w zasadzie tylko jeden zegarek nosze na bransolecie, mam co prawda drugi na meshu ale mesh to nie bransoleta... W razie ewentualnej odsprzedaży łatwiej jest gdy jest więcej stali w zestawie
Co do liter to jak wyżej Kumotrowie napisali... Ale jeśli chcesz być absolutnie pewien to kup oba i opisz potem różnice...
_________________ Nieczynne z powodu że zamknięte
Ostatnio zmieniony przez Daito 2014-10-04, 14:38, w całości zmieniany 1 raz
#11 Wysłany: 2014-10-04, 22:22
Też miałem podobny dylemat kupując monstera, mogłem pozwolić sobie na J zamiast tylko K. Wybrałem jednak K. Ponoć nie ma różnicy, a co do na kajdanie czy gumie? Co i ile kosztuje. Bransoletę zawsze sprzedasz i możesz kupić za tą kasę dobrą gumę, może nawet jeszcze coś zostanie. Pozostaje jeszcze oytanie co to za Seiko. Wszak różne Seiko mają różne kajdany i ich wartość jest różna.