#1 Wysłany: 2014-11-29, 16:46 Nowy zegarek po kilkunastu latach z Casio Timber Cruiser
Witam,
od dłuższego czasu poszukuję zegarka, który zastąpi mojego wysłużonego Casio Tic-100 Timber Cruiser. Mamgo już chyba 17 lat.
Tak wygląda (zdjęcie z netu):
Zegarek traktuję wybitnie użytkowo. W zasadzie nie ściągam go z ręki.
Poszukuje czegoś....
Postaram się sprecyzować oczekiwania i mam nadzieję, że mi podpowiecie jakieś rozwiązanie.
Moje wymagania:
- kwarcowy,
- podświetlenie
- wodoszczelny (pływam w zegarku, ale nie nurkuję)
- cyfrowo-analogowy
- analog ze wskazówką sekundnika (może mieć datownik, najlepiej jakby miał)
- cienkie, długie wskazówki
- cyfry arabskie
- sekundnik w elektroniku
Wielkość raczej mała lub średnia. Mam szczupłą rękę..
Czego nie chcę:
- chronografu
- obrotowego pierścienia (nazywa się to bezel?)
Zegarka używam w pracy, często w nocy, bez podświetlenia zegarka na pewno nie kupię.
Chciałbym zainwestować kilkaset złotych, ale jeśli trafi się coś co przekroczy założoną kwotę a spełni oczekiwania, to chętnie dorzucę coś jeszcze (kilkaset= od 200 do 900 )
Przeglądałem allegro, zatokę, sklepy netowe i nie znalazłem nic interesującego, ale w ofercie głownie Casio i Timexy. Chyba ze względu na podświetlenie.
Zegarek może być nowy, może być używany. Ze względu na szczupłość mojej ręki może być unisex. Podpowiedzcie coś, bo mój casio kończy już powoli żywot i po prostu czas na zmiany. Z niecierpliwością czekam na jakieś propozycje z Waszej strony.
Podoba mi się coś w tym stylu
Łażę po necie i przeglądam wszystko co się da. Orient chrono digital fajny jest, ale bez światła.
Wszystko co oglądam strasznie duże jest. Powyżej 44 mm. Za wielkie dla mnie. Może jakiś używek poszukam z lat 80-90. Teraz same wielkie busole robią. Co za moda??
bow Klon Właściciela Pola Ryżowego Wujek/Zbok brązowy
Podoba mi sie taki styl. Szkoda, że nie ma analogowego datownika.
WR 50- Czy przy pływaniu na basenie, z jakimś nurkowaniem max do 2 metrów, woda nie zaleje takiego zegarka?
Nigdzie nie mogę znaleźć opinii o tych zegarkach.
Czy cyfrowy wyśwwietlacz w tych zegarkach pokazując godzinę, pokazuje też sekundy?
Ale szukam dalej. Gwiazdka coraz bliżej
Męski, damski... mi to już jest bez różnicy. Mój casio właśnie odmawia posłuszeństwa. Części niedostepne...
Panowie, podrzucilby ktoś foty tego casio lineage chodzi mi o format godziny . są też sekundy? Ciezko mi latać po necie na telefonie.
Po wpisaniu w google 'ana-digi' gwałtownie wzrosła ilość zegarów do rozważenia. Człowiek uczy sie cale życie