Dzięki za odpowiedzi. Teraz buszuje po necie w poszukiwaniu info dotyczącego tego co świeci najdłużej i najmocniej. Takie zboczenie na punkcie światła w zegarze. Temat w fotoplastikonie wertuje chyba czwarty raz. Dla mnie światło to fundament zegarka. Jeszcze pytanie: czy w takiego mako lub innego podobnego zegarka można zmodować/dodać materiału fluorescyjnego? Albo zmienić w przystępny sposób wskazówki? Oczywiście nie samemu tylko przez jakiegoś fachowca.
Pies czy kot?: kot Pomógł: 42 razy Wiek: 47 Dołączył: 01 Paź 2011 Posty: 4536 Skąd: Dubland
#18 Wysłany: 2014-12-17, 18:24
Duze Mako.
Budzetowiec nie do przebicia. Nie na darmo ma ksywe milion dularow. Z doswiadczenia wiem, ze swieci wysatarczajaco przez cala noc. Rysuje sie - coz, tak jak kazdy nie-szafir. Jak przywalisz w mur, to sie zarysuje. Na teleskopy nie narzekam - nosze swojego 3 lata i nie mialem z teleskopami problemow.
Big Mako to ten najjasniejszy.
Jesli mialbym z wszystkich moich zegarkow wskazac najuniwersalniejszy, to BigMak bylby faworytem.
Seiko BFS tez fajny, ale chyba wole Orienta:
_________________ We wrażeniu jakie wywieramy na innych, cena zegarka plasuje się tuż poniżej materiału z jakiego zrobione są nasze skarpetki.
Pomógł: 8 razy Wiek: 68 Dołączył: 31 Sty 2013 Posty: 1491 Skąd: z innego wymiaru
#25 Wysłany: 2014-12-18, 15:23
No jak co ? przecież ostatnio mowa o ponoć trudno dostępnym modelu Casio MDV-102-1AV, a ten na w/w stronie jest w cenie 239,00 brutto.
Klikam w link i otwiera mi się wraz z opisem rzeczony sikor
_________________ Normalność, to indywidualne postrzeganie rzeczywistości.
Pomógł: 8 razy Wiek: 68 Dołączył: 31 Sty 2013 Posty: 1491 Skąd: z innego wymiaru
#27 Wysłany: 2014-12-18, 18:02
aaaaa, przekierowuje na inną stronę, a tam go nie ma ?
Nie wiedziałem, ale jakby mi zależało, to bym z nimi walczył o chociaż usunięcie przedmiotu.
Sorry
_________________ Normalność, to indywidualne postrzeganie rzeczywistości.