- wskazówki (są super)
- pełny dekiel (nie wiem po wuja dali w Kemmnerze przeszklony jak tam nie ma co pokazywać...Miyota 9015 do najpiękniejszych nie należy )
No i ogólnie linia i zwornictwo Batorego sprawia wrażenie bardziej miękkich - bardziej galanty jest IMO.
Pies czy kot?: pies
#3 Wysłany: 2015-01-13, 11:52
Może nie powinienem się wypowiadać bo sam wybrałem z tych dwóch Batorego z datą ale się wypowiem. Jedyne co w Batorym jest mniej fajne niż w Kemmnerze to grubość, ale estetyka całości jest dla mnie dużo ciekawsza.
Pomógł: 35 razy Wiek: 49 Dołączył: 23 Maj 2012 Posty: 6031 Skąd: PL
#6 Wysłany: 2015-01-13, 12:05
A ja właśnie Kemmner. Za wymiary, proporcje zegarka i wskazówkę centralnego sekundnika. Bo duży sekundnik rules i często robi zegarek . Batory ma ładniejsze wskazówki, ale... niedostatki tego zegarka są znane. Dodatkowo wersja Batorego z dużą datą zupełnie mi nie leży przez narośl na lewej stronie koperty...
Zakładam, że chciałeś zegarek z datownikiem, ja wybierałbym gładki.
Trzecia opcja marinki, niewymieniona w ankiecie to Laco .
Batory fajniejszy pod względem tarczy i wskazówek. Kemmer za to ma ciekawszą kopertę i mechanizm.
Najlepsza propozycja to Archie od mazika a jak nie to ja za Kemmerem.
_________________ Pozdrawiam
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos