Witam.
Słowem wstępu może się przedstawie.
Mam na imie Adrian, mam 22 lata i zaledwie 18 cm w nadgarstku
Postanowiłem nabyć pierwszy zegarek, a że nie planuje go szybko zmieniać to chciałbym dokonać dobrego zakupu. I tu zwracam się z prośba o pomoc!
Jako że jestem młodym obywatelem naszego pięknego kraju bez perspektyw - budżet raczej skromny, do 1000zł.
A czego szukam? Czasomierza klasycznego, eleganckiego ale nie dziadkowatego.
powinien byc uniwersalny(?) czyli praktyczny za dnia a na wieczornych spotkaniach niech robi dobre wrażeni. Podoba mi sie minumalistyczny design, nie lubie jak jest za dużo naciapane na tarczy.
hmm wygląda na to że moje wymagania są troche zbyt duże jak na tą cene, więc może niech każdy wrzuci tu swojego faworyta w cenie 0-1000zł i coś się wybierze
Pomógł: 48 razy Wiek: 48 Dołączył: 24 Cze 2011 Posty: 9796 Skąd: z ...
#2 Wysłany: 2015-01-31, 21:00
W tej cenie znajdziesz spokojnie mechanika/automat.
Jak klasycznie to może Orient Bambino, Senator albo Vintage?
Jak nie przeszkadza Ci zakup używanego zegarka to powinno się udać kupić jakieś Seiko z serii Sarb albo Orient Star.
W tej cenie znajdziesz spokojnie mechanika/automat.
Jak klasycznie to może Orient Bambino, Senator albo Vintage?
Jak nie przeszkadza Ci zakup używanego zegarka to powinno się udać kupić jakieś Seiko z serii Sarb albo Orient Star.
te orienty troche dziadkowe aczkolwiek spodobał mi się model FD0F002B
na używaki raczej niechetnie patrze, musiałby byc w bardzo dobrym stanie a wtedy cena niewiele sie różni.
pierwszy ładny, ale wolałbym coś na pasku bo na moim chudym nadgarstku bransoleta
moze wyglądać zbyt tłusto xd
dzieki za odpowiedzi panowie.
Szymon [Usunięty]
#5 Wysłany: 2015-01-31, 22:02
izkr napisał/a:
pierwszy ładny, ale wolałbym coś na pasku bo na moim chudym nadgarstku bransoleta
Ale do niego da sie założyc pasek (zresztą do wszystkich z bransoletą, które pokazałem mozna założyc pasek). Kosztuje to circa 200 dolków, dokupujesz dobry pasek i jeszcze masz lekki luz z budżetem
Ostatnio zmieniony przez Szymon 2015-01-31, 22:03, w całości zmieniany 1 raz
a ile masz wzrostu?
ja przy 190cm i zaledwie 75kg wagi wyglądam troche jak patyk
chyba 42mm by mi bardziej pasował, albo coś pośredniego jeśli sie w ogole takie buduje.
Meches napisał/a:
To Seiko ostatnie co Szymon polecił prima sort, i dla młodego człowieka i już ma coś w sobie
[ Dodano: 2015-01-31, 22:46 ]
I koperta ciekawa
błękitne elementy troche przypominają mi "powrot do przyszłości" może na ręce wygląda inaczej. niczego jeszcze nie przekreślam!
Mariusz napisał/a:
izkr, jeszcze jeden Orient mi przyszedł do głowy- szary Curator.
Fajny rozmiar 41mm, szafir, WR50, w uszach 22mm więc można poszaleć z paskami.
ładny, podobny do tego o ktorym wspominalem powyżej.