Mam miłą okazję do uczczenia i postanowiłem zrobić to kupując nowy zegarek. I w tej sprawie chciałem sie zwrócić do Was. Waham się pomiędzy dwoma zegarkami
- casio ef 527l 1avef
- Lorus RT387BX9
Oba zegarki mi się podobają wizualnie, pasują do mojej dużej ręki i są w w zasięgu cenowym. Jednak mam pytanie odnośnie spraw technicznych.
Czy któryś z tych zegarków jest godniejszy uwagi?
Problem polega na tym że nie potrafię wybrać, lorus jest optycznie większy i te niebieskie wstawki bardzo przemawiają do mnie. Z drugiej strony boję się o to, że warstwa czarnej powłoki szybko sie zniszczy. Mam już jednego Lorusa i technicznie jestem bardzo zadowolony.
Z drugiej strony casio jest bardziej elegancki i podoba mi się rozwiązanie zapięcia.
Może mogli byście merytorycznie doradzić który byłby lepszy
Ewentualnie jakieś swoje propozycje do 350zł, zegarki tej wielkości i tego rodzaju jak powyższe.
@AreN proponuje:
1. Kup sobie Chrono seiko z ebaya ze ca 100 baksow będziesz Pan zadowolony.
2. Kup Lorusa stacjonarnie i tez będziesz zadowolony : możesz obczaic u Wioli na hali w Tesco lub zegarki SC w orkanie. Ewentualnie w time trend Felicity - czasem maja promocje (również na seiko 5).
W orkana zegarki patrzyłem i przymierzałem już dawno. Ostatecznie wybór padł na ef 527. Był pierwszym strzałem i uznałem że niech tak zostanie. Teraz znajdę coś sportowego jeszcze bo mój g-shock nie przetrwał próby czasu i rozpadł się w DOSŁOWNYM słowa znaczeniu....