Pies czy kot?: kot Pomógł: 5 razy Wiek: 50 Dołączył: 07 Sty 2012 Posty: 694 Skąd: Radomsko
#1 Wysłany: 2015-03-12, 22:29 Gumka dla Mako na wakacje
Takie moje luźne przemyślenia po poprzednich wakacjach.
Mako na gumie wygląda mniej więcej tak:
Zwykle noszę na bransolecie, która jest OK, ale na wakacje mam jeden zegarek do wszystkiego i nie jest to G-Shock, więc bransoleta idzie do pudełka.
No i.
Oryginalna guma jest cienka jak forma Lewandowskiego: jest wielka, odstaje od ręki i ma niebieskiego "bałwanka", czy inne rybki, więc różne pomysły chodzą mi po głowie. To znaczy u mnie rybki zmyłem gąbką do zmywania , ale i tak to niewiele pomogło.
Poprzednie gumy Seiko mi się podobały bardziej niż te z "falami" przy uszach. Może taką założę
A może taką
albo taką
A może jeszcze inną, o której istnieniu nie mam pojęcia...
A ja to bym chciał takie seiko A co do gumy-guma jak guma, płaskie bez fal na pewno są fajniejsze tylko w tym wypadku pomyślałbym o kolorze. Mako granatowe i to i guma ciemny granat.
Pies czy kot?: kot Pomógł: 5 razy Wiek: 50 Dołączył: 07 Sty 2012 Posty: 694 Skąd: Radomsko
#3 Wysłany: 2015-03-13, 08:59
carpetmonster napisał/a:
A ja to bym chciał takie seiko A co do gumy-guma jak guma, płaskie bez fal na pewno są fajniejsze tylko w tym wypadku pomyślałbym o kolorze. Mako granatowe i to i guma ciemny granat.
Też chciałbym takie Seiko. To ostatnie nawet bardziej
Tylko... Co mi z takiego wynalazku jakbym go trzymał w szufladzie i wyjmował tylko po to, żeby zetrzeć z niego kurz i popatrzeć na tarczę...
Wolę zegarki nosić, wiec wystarczy fajna guma. Mako już nabrał odpowiedniego charakteru, a wytrzymałość potwierdził aż nadto
W zasadzie to bransoleta jest bardzo wygodna, ale po pierwsze primo - ciężka, a po drugie primo - majta się na nadgarstku podczas biegania czy... rąbania drewna
Jak się zepsuje to se kupie drugi. Albo innego SKX-a, jak będę miał fazę wydać więcej kasy
goTomek Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Poprawny niepoprawny
Pomógł: 102 razy Wiek: 56 Dołączył: 07 Sty 2013 Posty: 15148 Skąd: z okolicy
#4 Wysłany: 2015-03-13, 09:47
O wiele chodzi że sie majta i że ciężko, to może na fajne nato jakieś zamiast gumy.
Wybór przeogromny, koszty niewielkie, a na lato na kolorowym jakims parciaku może być naprawdę bardzo ciekawie.
A jak guma, to może Obrifrane?
http://www.czwarty-wymiar...ghlight=#898475
Pies czy kot?: pies Pomógł: 7 razy Dołączył: 09 Sty 2013 Posty: 174 Skąd: stond
#10 Wysłany: 2015-03-13, 20:21
Z materacem to jest taki problem, że jak ktoś ma nadgarstek ~17-18, to mu klamra ląduje prawie z boku - część z klamrą jest przydługa bez przeróbek własnych. Miałem dwa i przerabiałem, żeby normalnie nosić.
Poszukaj może jakiegoś Bonetto - płaskiego, karbowanego, z zapinką bransoletową - to są świetne, niezniszczalne, miękkie prawdziwe gumy, które nie łapią kurzu. Mam 4 i jeszcze bym dokupił.
Pies czy kot?: kot Pomógł: 6 razy Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 1136 Skąd: Szczecin
#15 Wysłany: 2015-03-15, 05:44
Pietrek napisał/a:
Z materacem to jest taki problem, że jak ktoś ma nadgarstek ~17-18, to mu klamra ląduje prawie z boku - część z klamrą jest przydługa bez przeróbek własnych. Miałem dwa i przerabiałem, żeby normalnie nosić.
Poszukaj może jakiegoś Bonetto - płaskiego, karbowanego, z zapinką bransoletową - to są świetne, niezniszczalne, miękkie prawdziwe gumy, które nie łapią kurzu. Mam 4 i jeszcze bym dokupił.
Ja tam zawsze przekładam tę ruchomą szlufkę przed tę zamocowaną na stałe i jest GUT, oczywiście klamra wypada ciągle w tym samym miejscu lepiej nie brać rozmiaru XL
Ale sam pasek jest bardzo ten teges jak dla mnie.