Pies czy kot?: pies Pomógł: 114 razy Wiek: 43 Dołączył: 08 Kwi 2011 Posty: 12934 Skąd: Opole
#1 Wysłany: 2015-04-06, 07:53 Coś do recenzji na bloga do 1k PLN max!
Ponieważ ostatnio mam spory przewiew w kolekcji a upatrzony Tissocik dostępny będzie dopiero we wrześniu kupiłbym sobie coś teraz z przeznaczeniem do zrobienia jakiejś nowej recenzji na bloga (bo ostatnio jakiś zaniedbany jest) i szybkiego późniejszego ewentualnego odsprzedania. Kwota do wydania - powiedzmy 1k PLN.
Niestety, sam mam jakiś problem przesycenia zegarkowego i nic prawie mi się nie podoba (szczególnie jak nie ma chrono ). Na bazarkach też nic specjalnego nie wypatrzyłem w zakładanej kwocie. Jedyne co aktualnie przychodzi mi do głowy to Citizen NP3000-54A, jednak nie powiem, że jestem do niego w 100% przekonany.
Myślałem też chwilę o jakimś Xiccorze - np. FSO M20 - jednak lekko ponad zakładany budżet.
Podrzućcie proszę może jakieś ciekawe pomysły co by można by było opisać.
Jeśli chodzi o chronografy to chciałbym poczytać o Seagull 1963. Przymierzam się do tego zegarka ale sam juz nie wiem która wersja najbardziej będzie mi odpowaidała (średnio co dwa tygodnie zmieniam zdanie ).
Pies czy kot?: pies Pomógł: 114 razy Wiek: 43 Dołączył: 08 Kwi 2011 Posty: 12934 Skąd: Opole
#3 Wysłany: 2015-04-06, 11:33
Obik napisał/a:
Jeśli chodzi o chronografy to chciałbym poczytać o Seagull 1963. Przymierzam się do tego zegarka ale sam juz nie wiem która wersja najbardziej będzie mi odpowaidała (średnio co dwa tygodnie zmieniam zdanie ).
Myślałem też o zuanie tylko, że teraz kurs $ nie zachęca. Poza tym, najbardziej wizualnie pasuje mi wersja 38mm, ale ona dla mnie za mała jest. Do 42mm nie mogę się przekonać...