Pies czy kot?: pies Pomógł: 76 razy Wiek: 64 Dołączył: 03 Paź 2013 Posty: 19089 Skąd: TST
#17 Wysłany: 2015-04-18, 19:38
Słoniu napisał/a:
Zapomniałem jeszcze o MC Nighthawku, czyli ciekawej inpiracji brajtkiem - to jest też jeden z tych zegarów które chętnie bym przetestował (gdyby nie cena ) - tym bardziej, że mógłby on zostać ze mną na dłużej. Najciekawszy jest oczywiście mechanizm a mowa o czymś oznaczonym symbolem 4141 - czymś co pewnie jest zakupionym gotowcem od chińskich kooperantów.
3163, ale to w zasadzie to samo.
Journey jest dobrą wersją zwłaszcza biały z niebieskimi wskazówkami - bo ja taki mam A jak ktoś ma inny to się nie zna
Z Sokołem jest jeden problem - kolejka ma jakieś cirkaebałt 2 miesiące
Pies czy kot?: pies Pomógł: 76 razy Wiek: 64 Dołączył: 03 Paź 2013 Posty: 19089 Skąd: TST
#25 Wysłany: 2015-04-19, 11:27
ALAMO napisał/a:
Woytec napisał/a:
Chociaz werk już chyba inny.
3163, ale to w zasadzie to samo.
Journey jest dobrą wersją zwłaszcza biały z niebieskimi wskazówkami - bo ja taki mam A jak ktoś ma inny to się nie zna
Panowie, dziękuję za wszystkie propozycje. Wszystko na bieżąco analizuję i postaram się o tym coś napisać. A teraz tak na szybko:
http://zegarkiclub.pl/for...imited-edition/
co myślicie o tej propozycji?? W sumie spełnia chyba wszystkie moje założenia, bardziej prestiżowej firmy w tym budżecie nie mogę sobie wymarzyć, tylko ta kompozycja kolorystyczna
Pies czy kot?: pies Pomógł: 114 razy Wiek: 43 Dołączył: 08 Kwi 2011 Posty: 12934 Skąd: Opole
#28 Wysłany: 2015-04-22, 20:02
Certinka dla mnie średnia, bo w tej wersji jest ciut za mała koperta (40mm), a przy zastosowanym valjoux koperta niska nie będzie i proporcje mogą lekko szwankować. Do tego polecam podium wcześniej przymierzyć - bo to jeden z tych zegarków, który nie wszystkim będzie "dobrze leżał". Bardzo słabo wyprofilowane proste uszka oraz mocno wypukły dekiel powodują, że zegarek odstaje od nadgarstka. Tu mniej więcej widać o czym mówię:
Dzięki chłopaki za opinie. Po słowach Jacka na pewno najpierw bym chciał go przymierzyć przed zakupem.
Na placu boju pozostaje cały czas jeszcze MC Night Hunter: (http://www.russtime.com/moscow-classic-night-hunter-414100811026-p-1891.html) ładny skubaniec, ale trochę boję się tej chińszczyzny w środku, niby 2 lata gwarancji, ale ETA 7750 to jednak sprawdzony mechanizm… Co byście brali??
Pies czy kot?: pies Pomógł: 114 razy Wiek: 43 Dołączył: 08 Kwi 2011 Posty: 12934 Skąd: Opole
#30 Wysłany: 2015-04-22, 20:39
7750 to mega sprawdzony wół roboczy i wydaje mi się lepszą inwestycją niż 3133 w MC. Zresztą - nie ma co ukrywać, że Certinę też łatwiej będzie ewentualnie odsprzedać. Możesz też pomyśleć o Fiyata
Tytan, PVD i fajna tarcza. Mają u nas chłopaki a kupił ją także zdaje się Wojtek - więc za 2 miechy będzie na bazarku