#1 Wysłany: 2015-04-27, 19:15 Czy za dużo to tylko kijem?
Tak mi łazi po głowie pytanie, ile zegarków "na co dzień" jest ok?
Wiem, że pytanie brzmi dziwnie, ale mam kilka zegarków bo "są fajne". Noszę je rzadko, albo bardzo rzadko. Poznałem je już dobrze, ale sprzedać szkoda bo własnie są fajne. Chciałbym kupić znów 2-3 kolejne "codzienne" za też stosunkowo niewielkie pieniądze i obawiam się, że te nienoszone spadną głębiej w "szufladzie".
Nie mówię tutaj o zegarkach kolekcjonowanych z jakichś tam powodów, ale o zegarkach "codziennych".
Z drugiej strony sam nie wiem, czy mam problem, skoro i tak nie mam czego sprzedać
Z trzeciej strony mój wewnętrzny burak ciągle buntuje się na myśl o kupnie i noszeniu zegarka za kilka tysięcy plnów nawet, jesli mi się podoba I to jest oki.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 26 Kwi 2015 Posty: 35 Skąd: Warszawa
#2 Wysłany: 2015-04-27, 19:27
Najpierw polecam 4 piwka, po takiej ilości zaczniesz myśleć trzeźwo i dotrze do Ciebie, że będziesz na tym świecie jeszcze góra kilkadziesiąt lat - korzystaj a nie się zastanawiaj.
Posiadam jeden drogi zegarek i teraz mam zamiar nabyć wszystkie "parni/marina/pagani made", które mi się podobają. (ostatnio nawet odkryłem me&City - rany cokolwiek to jest, które mi się podoba
To kwestia tego jak się czujesz i nie musisz się usprawiedliwiać tym, że ktoś coś na forum napisze już rozgrzeszam Cię - idź i grzesz z duchem czasu.
Jak Ci z tym dobrze, to jak to się mówi: "kto bogatemu zabroni"
EDIT: a bo w zasadzie nie odniosłem się do tematu 10 jest ok - bo 10 są najładniejsze gablotki
Ostatnio zmieniony przez Blazej 2015-04-27, 19:32, w całości zmieniany 1 raz
Z_bych Koneser chińskiego majeranku Morda Zdradziecka
Pies czy kot?: kot Pomógł: 101 razy Dołączył: 09 Wrz 2012 Posty: 29444 Skąd: KrK
#4 Wysłany: 2015-04-27, 19:50
Z_bych, ja mam 5 codziennych (znaczy się wszystkich) + G. I jest mi z tym bardzo dobrze. Jak miałem więcej, a kiedyś miałem , to i tak głównie chodziłem w kilku. Dlatego na bazarku wylądowały.
Co najmniej jeden przyjmę. Inne też na bazarku pewnie długo nie poleżą.
#7 Wysłany: 2015-04-27, 20:08
Z_bych wystawiaj, wystawiaj z chęcią coś nabędę z twojej kolekcji, szczególnie jakiegoś nurka.
A tak serio mam kilka zegarków nie tak dużo jak każdy tutaj , a i tak chodzę w dwóch, trzech na zmianę, a teraz jak działam na działce lub więcej przy innych pracach to tylko G wchodzi w grę.
Pomógł: 35 razy Wiek: 49 Dołączył: 23 Maj 2012 Posty: 6031 Skąd: PL
#12 Wysłany: 2015-04-27, 20:21
A po sprzedaży osiągniesz spokój ducha i znikną wstrętne podszepty sumienia "po co, po co, po co".
Aha, wcale nie musisz nic sprzedawać, masz, rację. Dasz mi po prostu coś do ponoszenia .
Pomógł: 35 razy Wiek: 49 Dołączył: 23 Maj 2012 Posty: 6031 Skąd: PL
#15 Wysłany: 2015-04-27, 20:31
Z_bychu, ale ja noszę też nowe zegarki, całkiem często nawet . Co prawda najczęściej wintydżowe w stylu ale jednak.
A czy poszukiwanie sensu nie jest po części szukaniem usprawiedliwienia lub alibi?
Z drugiej strony, jeżeli nie widzisz sensu to po co masz się z tym męczyć. Zrób dobry uczynek i uszczęśliw tych, którzy albo sens widzą albo go wcale nie szukają .