Ten Orient fajny, ale ja bym mu zrobił kilim tę kartkę z kalendarza na tarczy najchętniej.
Bo sam zegarek bardzo fajny tylko trochę mi to coś psuje ogólne wrażenie.
No dobra, to po kolei:
1. Orient M-Force - nie bardzo, zbyt tool'owaty
2. GG Orzeł - to wlaśnie mój cichy faworyt, ale decyzja jeszcze nie zapadła
3. Lamafa - zbyt vintage jak dla mnie, chociaż ciekawy
4. Citizen Grand - tak, ale bez osłony koronki no i sporo powyżej budżetu, chyba że ktoś odda w moim budżecie
5. Tissot Seastar - zbyt jednolity kolorystycznie, brak akcentu, no i sporo powyżej budżetu
6. Seiko - zastanawiam się, chociaż brak szafiru przy codziennym użytkowaniu to jednak wada jak dla mnie.
7. OS GMT - jest na liscie zakupów na koniec tego roku więc chwilowo nie biorę go pod uwagę, ale propozycja spełnia wszystkie moje oczekiwania, poza ceną
8. MIDO - coś mi w nim nie pasuje, chociaż sam nie wiem co
9. Tissot PR i PRS 516 - mam PRS 516 czarnego więc nie chcę dublować w innym kolorze. Oba podobne więc odpada, chociaż propozycja świetna
10. OS Somes - kiedyś bardzo chciałem, teraz trochę mi przeszło, pewnie z powodu braku akcentu kolorystycznego, chociaż tutaj pewnie zepsułby całą koncepcję. Tak czy inaczej świetny ale nie przy moich kryteriach
11. Citizen z subtarczą - niezły chociaż brak akcentu kolorystycznego
12. Huldra - mocno się zastanawiam, chociaż minimalnie powyżej budżetu i brak akcentu kolorystycznego
13. Sorna - zbyt vintage jak dla mnie
14. Lew i wuj - Orthosa i Cerberusa też rozważam, chociaż oba powyżej budżetu to jednak oba nietuzinkowe i przyciągające uwagę
15. OS multidata - nie bo nie lubię jak zbyt wiele dzieje się na tarczy
16. Bernhardt - zbyt retro
17. Orient - mały i ten kalendarz ale ogólna koncepcja mi się podoba
18. Omega - jak wygram w totka
19. Bulovy fajne ale brak akcentu jak Iks słusznie zauważył
Jak na razie w grze jest czterech zawodników: Orzeł, Huldra i dwa Lwy. Mam jeszcze czas na dezyzję i liczę że coś fajnego podrzucicie jeszcze
Pies czy kot?: pies Pomógł: 7 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Maj 2014 Posty: 640 Skąd: Rzeszów
#43 Wysłany: 2015-05-01, 07:13
Citek Grand i Prometheusz bardzo fajne OS GMT Super. Ale weź sobie GGerlach na nadgarstku nie widziałem u nikogo.Nadal unikat taki i bardzo ciekawy bez porównania z niczym innym.
_________________ hej ho
prezesso Klon Kierownika Pola Ryżowego street's disciple
Pomógł: 70 razy Wiek: 45 Dołączył: 17 Maj 2010 Posty: 13441 Skąd: Łódź
tylko pomarańczowy Fotka powyżej "pożyczona" od revolty z tegoż wątku. Mam nadzieję że się nie obrazi
Serio, to chciałem nabyć New Monstera na wakacje równolegle z niebieskim o który pytałem, ale Monster wydawał mi się mały, zwłaszcza przez dość szeroki bezel i małe szkło. Miałem kiedyś starego i sprzedałem z tego powodu. Wpadła jednak okazja w postaci OrientStara i tak problem się rozwiązał - przynajmniej tymczasowo. Niebieskiego jednak nabędę i będzie to najprawdopodobniej również OrientStar GMT pokazywany już w tym wątku.