Dorian06, naprawdę zacny sikor, w dodatku w sam raz rozmiarowo dla mnie ...
Jest tylko jeden mały mankament, kosztuje z opłatami prawie dwa razy tyle, ile mam przeznaczonego budżetu
Woytec napisał/a:
Kto pokazał to pokazał
No dobrze już dobrze. Oddajemy cesarzowi, co cesarskie
Tomek, zegarek chyba najlepszy z tych co widziałem. I jeśli nie znajdę nic innego do końca tygodnia, to kliknę właśnie tego. 408 jurków to nie mało, no ale co zrobić
Swoją drogą, to całkiem przyjemna jest też ta Precista poniżej. Gdyby jeszcze była w PVD, to mniodzio
_________________ "Żyj pasją, a spełnisz marzenia"
Machu Klon Właściciela Pola Ryżowego Duże jest piękne:D
Pomógł: 122 razy Wiek: 38 Dołączył: 10 Maj 2011 Posty: 14427 Skąd: Gliwice
#33 Wysłany: 2015-05-20, 07:15
Elix napisał/a:
Marcin, zobacz jak kuriozalnie na moim nadgarstku wygląda monster, który ma zbliżony rozmiar do Inoxa ...
Zdjęcie nie oddaje beznadziei tego stanu rzeczy. Naprawdę ciężko mi dopasować jakikolwiek zegarek, żeby nie wyglądał jak zabawka na ręku.
Wyobraź sobie teraz jak śmiesznie będzie wyglądał na mojej ręce mały zegarek tego typu, który szukam ...
Z takich a nie innych to właśnie powodów, szerokość koperty to minimum 45 mm bez koronki. A l2l, im większe, tym lepsze
Tak tylko wtrącę- Monster nie jest rozmiarowo zbliżony do Vicka Potwór ma krótkie uszy i przesuniętą koronkę a przez szerokość bezela również optycznie wydaje się być mniejszy. A powyzszy Vicek ma chyba 53-54mm L2L wiec niemało
[ Dodano: 2015-05-20, 08:21 ]
aaaaaaaaaaaa zapomniałem o mojej propozycji
Pies czy kot?: pies Pomógł: 2 razy Wiek: 39 Dołączył: 01 Gru 2014 Posty: 57 Skąd: Jelenia Góra
#40 Wysłany: 2015-06-25, 14:11
Podepnę się pod wątek. Szukam czegoś w zastępstwie SNK803 ([MOD EDIT: ]). W oko wpadł mi Seiko SNZG15 i jak na razie nie znalazłem dla niego lepszej alternatywy, ale mam nadzieję, że dla kumotrów co z nie jednego pola ryżowego skubali, nie będzie kłopotem podrzucenie alternatyw?
Koperta musi mieć ok. 42mm, całość nie może kosztować więcej jak 400 zł / 115 prezydenta. Najlepiej gdyby był to mechanik, ale przeżyję bakterię, jeśli mi się spodoba.
Pomożecie???
Ostatnio zmieniony przez Tomek 2015-06-25, 16:37, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: pies Pomógł: 2 razy Wiek: 39 Dołączył: 01 Gru 2014 Posty: 57 Skąd: Jelenia Góra
#42 Wysłany: 2015-06-25, 14:36
Aha, zapomniałem o najważniejszym. Chociaż część indeksów ma być nakładana/wypukła etc. Drukowane tarcze są po prostu nudne i to chyba najważniejszy powód dla którego schodzę z SNK
[ Dodano: 2015-06-25, 15:44 ]
Nigdy nie miałem Citka, to może Citek? Miał to ktoś w rękach? Jak ma się jakościowo wykonanie Citizena do Seiko w tym przedziale cenowym?