Ponieważ często fotografuje w nocnych warunkach postanowiłem sobie kupić na tę okoliczność zegarek. Tak choroba postępuje
Założenia:
-Musi być do bezproblemowego odczytania nad ranem stąd tryt na wskazówkach i indeksach.
-Bateria nie automat. Ma być gotowy bez zbędnego nakręcania, ustawiania itp.
-Wodoszczelność minimum 50 a lepiej 100 m.
-Szkło najlepiej szafir ale rozważam też opcje bez.
-Raczej militarny charakter. Ma mi go nie być żal zabierać w teren.
-Rozmiar powyżej 40mm. Najlepiej 43-44 i L2L w okolicach 50.
-Cena bez szaleństw. W sumie jak najtaniej ale rozważę opcję do powiedzmy 1000 PLN.
W tym budżecie zacząłem się rozglądać na dalekim wschodzie. Oto moje typy.
Pomógł: 8 razy Wiek: 68 Dołączył: 31 Sty 2013 Posty: 1491 Skąd: z innego wymiaru
#6 Wysłany: 2015-09-01, 17:09
Za tryt się płaci, reszta w tych przedstawionych zegarkach to "wartość dodana".
Moim skromnym zdaniem można do 1000zł lepiej wybrać, choć bez trytu, ale też "świecąc" w nocy.
ps. a te dwa "czarnuchy" faktycznie, tylko do oglądania po ciemku ....bo wyglądają jak kupa po jagodach
_________________ Normalność, to indywidualne postrzeganie rzeczywistości.
Pies czy kot?: kot Pomógł: 101 razy Dołączył: 09 Wrz 2012 Posty: 29444 Skąd: KrK
#13 Wysłany: 2015-09-01, 19:33
Nie chcę się wymądrzać ale jest jedna istotna sprawa.
Jest tryt i tryt. Jeden świeci super drugi już nie. Jak masz zamiar kupić drugi to lepiej już jakiś Czasex. Tam jest podświetlenie tarczy. A za zaoszczędzoną różnice albo kupić jakiś fajny zegarek albo .
Ostatnio zmieniony przez Dorian06 2015-09-01, 19:33, w całości zmieniany 1 raz
pasti Właściciel Krajowego Kartelu Ryżowego japoński kwarcownik
Pies czy kot?: kot Pomógł: 43 razy Wiek: 46 Dołączył: 25 Cze 2011 Posty: 4528 Skąd: Bydgoszcz
#14 Wysłany: 2015-09-01, 19:40
loki_p napisał/a:
pasti napisał/a:
Ja osobiście dołożyłbym trochę, bo budżet zbyt ogranicza
Ja wiem, że z założeń najłatwiej zmienia się budżet
A do czego dołożyć?
Do automata
Wtedy IMO Ball - do wyboru i do koloru. Świeci subtelnie
Dla fanatyków żarówek i świecenia jak latarka to Deep Blue z trytem T100
JA jak kiedyś szukałem trytowego kwarca to żaden mnie nie urzekł...Najlepiej wspominam wspomnianego wyżej Firemarka - w tym budżecie dobre wykonanie.
Dorian06 napisał/a:
Nie chcę się wymądrzać ale jest jedna istotna sprawa.
Jest tryt i tryt. Jeden świeci super drugi już nie. Jak masz zamiar kupić drugi to lepiej już jakiś Czasex. Tam jest podświetlenie tarczy. A za zaoszczędzoną różnice albo kupić jakiś fajny zegarek albo .
A w sumie g-shocki mają automatycznie podświetlaną tarczę i ładnie wszystko widać...do tego kilka innych funkcji...