Witam kolegów
Przez jakiś czas miałem spokój, ale objawy mi się ostatnio nasiliły, a że sam nie wiem co jest ciekawsze czy szukanie i wybór zegarka czy samo noszenie postanowiłem napisać, a nóż coś ciekawego koledzy doradzą.
Zakup planuje ok. listopada może grudzień. Właściwie robiłem już małe rozeznanie i może nie pewniakiem, ale dość mocnym typem jest jeden typów Orisa Aquisa Date
jeden taki:
i jeszcze coś takiego
W związku z powyższym zwracam się do szanownych kolegów o ewentualne ciekawe sugestie, moje wymagania:
Raczej Diverek jakoś lubię ten styl (dla eliminacji niektórych sugestii powiem, że mam już Longina HC i Certine DS Action)
Raczej swiss made
Automat
Szafir
Średnica powyżej 40 mm, ale myślę, że max 44 mm
Budżet myślę, że max 5000, ale jak będzie mniej to się nie obrażę
Dobrze by było jakby był ceramiczny bezelek
Jeszcze prośba do ewentualnych użytkowników moich typów czyli Alpinki i Orisa o ewentualne opinie wynikające z eksploatacji, czy polecilibyście te zegarki czy raczej nie.
Z góry dzięki z pomoc
Pozdrawiam
Marcin
Pies czy kot?: kot Pomógł: 101 razy Dołączył: 09 Wrz 2012 Posty: 29444 Skąd: KrK
#7 Wysłany: 2015-09-14, 12:40
kurynio, w Zgierzu pewnie będzie całe mnóstwo nurków.
Będziesz
Pomógł: 70 razy Wiek: 45 Dołączył: 17 Maj 2010 Posty: 13441 Skąd: Łódź
#8 Wysłany: 2015-09-14, 12:45
Napisz z jakim zegarkiem ci wysłać zdjecia porównawcze.
Imo warto go wziąć z drugiej ręki. Na dzień dobry traci sporo.
Ogólnie jest świetny - tylko brałbym na oryginalnej bransie (nie meszu) bo pasek jest słaby.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 4 razy Wiek: 44 Dołączył: 26 Lis 2013 Posty: 601 Skąd: Lublin
#9 Wysłany: 2015-09-14, 13:52
prezesso, no właśnie planowałem na gumie. Z tym że chyba że tak powiem model po lifcie (minutowa wskazówka z konturami) to pasek jest z zapięciem bransoletowym a wcześniej było zwykle. A co temu pasku było, że tak powiem?
prezesso Klon Kierownika Pola Ryżowego street's disciple
#10 Wysłany: 2015-09-14, 15:52
To był silikon. Może nie taki kurzołapek jak te najtańsze ale jednak...
Myślałem, że w tej klasie guma to mus - ale jednak się przeliczyłem.
A szkoda bo spasowany pasek zawsze fajnie wygląda.
Ja tera noszę tak
Może w nowszej wersji jest lepsza guma - na pewno ma lepsze wskazówki.
Ogólnie to świetny zegarek i imo fajniejszy i tańszy niż oris.
_________________ Skate or die!
Machu Klon Właściciela Pola Ryżowego Duże jest piękne:D
Pomógł: 122 razy Wiek: 38 Dołączył: 10 Maj 2011 Posty: 14426 Skąd: Gliwice
#11 Wysłany: 2015-09-14, 16:08
Jak na mój gust, to zarówna ta czerwona guma jak i mesh wyglądają dużo lepiej niż fabryczne akcesoria
Pies czy kot?: pies Pomógł: 4 razy Wiek: 44 Dołączył: 26 Lis 2013 Posty: 601 Skąd: Lublin
#12 Wysłany: 2015-09-14, 17:12
Dorian06, Na pewno się kiedyś wybiorę z chęcią, na pewno to zajebisty klimat, duża grupa, jak to moja żona określa zegarkowych zboczków, no i dużo naprawdę ciekawych zegarów, ale pod koniec września moja mała ma mieć wycinanego migdała i na pewno nie dam rady, ale serdeczne dzięki.
prezesso, no właśnie też lubię ori gumę, kupiłem na urlop właśnie kurzołapkę do certiny do moczenia w morzu to rzeczywiście takse
[ Dodano: 2015-09-14, 18:38 ] muchacho_, ciekawy na pewno, śliczna gliszowana tarcza, ale chciałem chyba coś bardziej sportowego i innego, ten jednak trochę sporo wzoruje się moim zdaniem Subem no i ogólnie jest taki bardziej elegancik jeżeli wiesz co mam na myśli
prezesso Klon Kierownika Pola Ryżowego street's disciple
#13 Wysłany: 2015-09-14, 21:58
Machu,
kurynio, jak masz taki budżet to może poszukaj czegoś z mikrobrandów
W tej cenie to znajdziesz absolutne top notch...
Że tak pierwsze z brzegu i nietuzinkowe: