#1 Wysłany: 2015-11-10, 11:55 Uniwersalny diver na bransolecie. Do 1500zł.
Jakoś tak spoglądam w pudełko i nie mam nic na bransolecie. Nie mam też divera z porządnego zdarzenia (tylko tigera i starą afibię-obu boję się moczyć). Jakieś pomysły co do tego co mógłbym kupić za jakiś czas w budżecie do 1500zł? Oczywiście automat.
Najlepiej nie za duży rozmiar (bo nadgarstek mam mały:16,5-17cm)-czyli zegarki poniżej 44mm. Plus szafirowe szkło, najlepiej z jakimś antyrefleksem. Co do koloru bezela i tarczy to początkowo myślałem nad czymś jaskrawym, potem uznałem że jak chcę czegoś uniwersalnego to kolorek musi być stonowany.
Strasznie podoba mi się obris morgan explorer 2 ale z tego co widzę wyprzedany i planują tylko wersję blasted (a ta z kolei mi kompletnie nie pasuję-wolę szczotę).
Jedną beczkę już mam więc otago średnio podchodzi. Co do big maka-w sumie granatowy mógłby być ciekawy, ale miałem już kiedyś czarnego. Sprzedałem bo uznałem że jednak jest odrobinę za duży. Myślałem o powtórnym zakupie właśnie granatowego albo czarnego z pomarańczowym bezelem (tylko pomarańczowy nie byłby uniwersalny). Tylko znów istnieje ryzyko że jednak będzie mi się wydawał za duży.
SKX-jest spoko, ale musiałbym modować-szafir plus tarcza do wymiany na coś z nakładanymi indeksami. Jak potem wyszłoby ze szczelnością?
Ostatnio zmieniony przez carpetmonster 2015-11-10, 12:33, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: pies Pomógł: 30 razy Dołączył: 13 Maj 2012 Posty: 2042 Skąd: zDolny Śląsk
#5 Wysłany: 2015-11-10, 12:44
W modowanie nigdy się nie bawiłem, tu nie pomogę.
A myślałeś o Citku NY0054, ew Sumo? Używke w tej monecie chyba dostaniesz
PS
O ile mnie pamięć nie myli, to na bazarku (ale chyba sąsiednim) leży ciekawy Citizen, nie znam nazwy modelu. Tyle, ze na gumie.
Machu Klon Właściciela Pola Ryżowego Duże jest piękne:D
Pomógł: 122 razy Wiek: 38 Dołączył: 10 Maj 2011 Posty: 14426 Skąd: Gliwice
#6 Wysłany: 2015-11-10, 13:37
Jak Big Mako było za duże, to z Sumo moze byc podobnie- on jest nawet trochę większy, chociaz optycznie wydaje się odwrotnie
Pies czy kot?: pies Pomógł: 76 razy Wiek: 64 Dołączył: 03 Paź 2013 Posty: 19089 Skąd: TST
#14 Wysłany: 2015-11-10, 17:29
A M-Force?
IMO idealny do 1,5k, własny werk z rezerwą chodu, certyfikowane WR200, szafir a i wygląda też dobrze.
Tylko z bransoletą może byc problem, akurat ta wersja jest na pasku.
Za to można na bransie kupic starsze.