#1 Wysłany: 2015-11-27, 21:16 Zegarek do ok. 1000 zł
Przejrzałem prawie wszystkie tematy z zakresu cenowego zegarków które mnie interesują.Standardowo,dalej nie wiem co kupić. . Tutaj prośba do Was Help me:)
Więc od początku. Jako tako zegarka nie używam.Od czasu pierwszej komórki niestety poszedł w odstawkę. Teraz chciałbym nabyć coś uniwersalnego.
Do sedna.
Najważniejsze, mam mam chudą rękę(obwód 17 cm za kością nadgarstka w kierunku łokcia.) i dużą dłoń więc duże,grube zegarki u mnie będą wyglądać komicznie.
Zegarek na bransolecie.Pasek nie wchodzi w rachubę.Automatyczny zegarek odpada.
Najlepiej kwarcowy chronograf, w ostateczności jak będzie datownik + dzień tygodnia + jeszcze coś dodatkowego też ujdzie Szafirowe szkło wymagane jak najbardziej.
Kolor : tu nie mam specjalnych preferencji lecz tytan lub czarny robi na mnie wrażenie.Może stalowy ze złotymi, miedzianymi wstawkami? Nie ukrywam jestem jak sroka.
Pomógł: 8 razy Wiek: 68 Dołączył: 31 Sty 2013 Posty: 1491 Skąd: z innego wymiaru
#7 Wysłany: 2015-11-28, 08:32
Nikczemnick napisał/a:
Nie było nic o budżecie
Było było ...do ok. 1000 zł
I w tej cenie już można całkiem fajowe Casio kupić, zwłaszcza że zegarki tej firmy wcale jakością nie odbiegają od Seiko i Citizena.
_________________ Normalność, to indywidualne postrzeganie rzeczywistości.
Seiko rzeczywiście fajny ale na pasku i pewnie kosztuje sporo.
Citizeny też niczego sobie z tymże dolar drogi +vat 23% więc też pewnie przekroczy cenę dosyć znacznie. Poza tym czy rozmiar 43 nie będzie za duży na mój" patyk" ?
Citizeny tytanowe, podobno tytan bardzo łatwo się rysuje i jest niemożliwy do spolerowania?
A co myślicie o tych dwóch propozycjach podanych przeze mnie?
Ostatnio zmieniony przez arczimi 2015-11-28, 12:23, w całości zmieniany 2 razy
Chciałbym Ci wierzyć Mam długie ręce (nie lepkie) i naprawdę duże zegarki nie wyglądają u mnie... najlepiej. Raczej chodzę w krótkim rękawku więc patyki są na widoku.
Wiem,że za bardzo wybrzydzać nie mogę ale jednak chciałbym by na tarczy troszkę więcej się działo
Podane przeze mnie propozycje z pierwszego posta naprawdę nie zasługują na uwagę?
Oczywiście prócz Citizena bo to zupełnie inna liga (i cenowa i pewnie klasy)
znalazłem jeszcze takiego:
http://luxtime.pl/pl/p/Ze...4455.41.68/3068 http://luxtime.pl/pl/p/Ze...4455.41.28/7412
Ostatnio zmieniony przez arczimi 2015-11-28, 14:30, w całości zmieniany 4 razy