Pies czy kot?: pies Pomógł: 317 razy Dołączył: 19 Lut 2010 Posty: 28712 Skąd: ...
#2 Wysłany: 2010-09-07, 09:58
Kiedyś za mną chodził jakiś zegarek tej marki. Cena około 600-700zł nie była zbyt wygórowana. Ale mi przeszło
Czyj to obecnie jest brand? Na kizi zarzucają Ingersollowi tzw wirtualność. Przewija się również na innych blacklistach. Amerykańska firma to już chyba nie jest. Mechanizmy w środeczku to skośnookie pracują?
Ale niektóre modele na Zatoce przykuwają uwagę
Tylko te "German design" - no to już mogli sobie odpuścić
Ostatnio zmieniony przez Tomek 2010-09-07, 09:59, w całości zmieniany 1 raz
Ingersoll nie jest żadną wirtualną marką. Niektórym na kizi całkiem się w główkach przewraca. Dystrybutorem na Polskę jest firma Classic Watch (Doxa, Delbana). Z tego co wiem zegarki są składane w Niemczech. Mechanizmy jak widać. Sea Gull z różnymi komplikacjami.
Werki montują wszyskie możliwe - w części idzie DG28, w niektórych ST16 widziałem. Generalnie jeśli komuś pasuje stylistyka - to nie można bogatemu zabronić
Pies czy kot?: pies Pomógł: 317 razy Dołączył: 19 Lut 2010 Posty: 28712 Skąd: ...
#12 Wysłany: 2010-09-07, 10:57
A ktoś się dokopał, czyja jest obecnie marka Ingersoll? I dlaczego na blacklistach figuruje? Czyżby ktoś odkopał padłą markę, wykupił prawa do nazwy, jak za przeproszeniem Bisset, i "jedzie na legendzie"?
Pomógł: 5 razy Wiek: 53 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 363 Skąd: Kraków
#14 Wysłany: 2010-09-07, 11:27
TomekR napisał/a:
A ktoś się dokopał, czyja jest obecnie marka Ingersoll? I dlaczego na blacklistach figuruje? Czyżby ktoś odkopał padłą markę, wykupił prawa do nazwy, jak za przeproszeniem Bisset, i "jedzie na legendzie"?
Wysłałem maila do kolegów, którzy w "swoich" sklepach chybe tę markę mają - zobaczymy co odpiszą...
-------------------------
edyta:
Już tymi zegarkami nie handlują (niedługi epizod). Nt. miejsca produkcji - brak danych.
Ostatnio zmieniony przez boldy 2010-09-07, 12:14, w całości zmieniany 2 razy