a jakby co to pewnie chętnie odkupisz za pół ceny?
Oczywiście, że tak A poważnie mam X-winda nadgarstek 17,5-18cm L2L 54mm i leży super. SkyMaster jest troszkę mniejszy jak Wojtek pisał L2L 51mm i płaski 13mm więc IMO będzie leżał dobrze.
_________________ Pozdrawiam
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
Świetna recenzja świetnego zegarka. Bardzo dobrze się ją czytało.
Ostatnio oglądałem dużo zdjęć Hamiltonów i z obserwacji wychodzi mi na to, że większość , jak nie wszystkie, mechanizmów jest w wersji elabore.
Napisałeś, że szkło jest płaskie, ale efekt zaginania występuje raczej tylko w szkłach sferycznych. Na filmiku z youtuba też mi wygląda na delikatnie wypukłe, a antyrefleks jest od wewnątrz na 100%.
Trzeba również powiedzieć, że Hamiltony mają jedną z najlepszych lum. W SG tylko Omega może konkurować z Hamiltonem. Tissot, Certina (poza diverem iso), Longines (troszkę się zbliża) nie istnieją świeceniem przy Hamiltonie.
_________________ Time is meaningless, and yet it is all that exists.
Ostatnio zmieniony przez Maro66 2013-11-30, 12:39, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: pies Pomógł: 76 razy Wiek: 64 Dołączył: 03 Paź 2013 Posty: 19089 Skąd: TST
#23 Wysłany: 2013-11-30, 12:59
Tak się teraz przyglądam temu szkiełku i faktycznie, jest lekko wypukłe ale tak naprawdę delikatnie.
Aż linijkę przyłożyłem żeby sprawdzić.
Wczoraj wieczorem już prawie na oczy nie widziałem
Brawo za reckę, piękny ten sikor.. Co do świecenia Hamiltonów to pierwsze słyszę, że komuś ta luma imponuje.. Z moich obserwacji to świecą miło, ale ultra krótko
Pies czy kot?: pies Pomógł: 41 razy Dołączył: 26 Mar 2013 Posty: 4782 Skąd: Opole
#27 Wysłany: 2013-11-30, 17:28
Recenzja świetna, zdjęcia też mi się podobają, ale zegarek ma dwie zasadnicze i dyskwalifikujące go wady czyli ETA 2893-2 i napis swiss made na tarczy Jeśłi chodzi o "szwajcarskie" produkty to zdecydowanie wole czekoladę niż składaki...
_________________ Nieczynne z powodu że zamknięte
Ostatnio zmieniony przez Daito 2013-11-30, 17:30, w całości zmieniany 1 raz
Bardzo fajna recenzja, ale i zegarek bardzo ciekawy i rzadko spotykany. Na tarczy trochę "wężowiska" ale bardzo mi przypadł do gustu, bo to kolejny model "na którym widać, która jest godzina".