z proponowanych najbardziej przypadła mi do gustu Bulova - fajny zegar. Ale ciągle to kwarc ... Parnis siedzi w głowie i to raczej tu się rozegra decyzja. Seiko 5 jest pełno, ale często są małe (38 mm).
Szkoda tylko, że nie ma gdzie ich zobaczyć na żywo - może prędzej bym się przekonał.
Myślę jeszcze nad Aviatorem - są dwa używane na bazarkach w cenie ok. 600 PLN. I ciągle próbuje legalizować Vostoka, bo jednak ile bym zegarów nie obejrzał to siedzi w głowie - ale może dlatego że go widziałem na żywo.
Pies czy kot?: kot Pomógł: 15 razy Wiek: 45 Dołączył: 02 Sty 2012 Posty: 2120 Skąd: Gdańsk
#35 Wysłany: 2013-06-27, 12:47
KubaCK, ten na bazarze to mój ale nie dlatego go polecam.
Polecam go bo w tej cenie zegarka na automacie z szafirem i ceramicznym bezelem się nie znajdzie.
A co do oglądnięcia na żywo to byś musiał się na jakieś forumowe spotkanie umówić z ludzmi z Twojej okolicy.
Ostatnio zmieniony przez Deco79 2013-06-27, 12:49, w całości zmieniany 1 raz
Ewentualnie Ticino, są to zacne pilociki, w dobrych cenach. Do 1000zł spokojnie możesz szukać Laco, ale wersję z second handu (dobrze wykonany, zacna marka, luma wręcz oczy wypala, mechanizm widoczny - w tej cenie będzie to raczej Miyota).
_________________ tygrys sypia czasami
Szymon [Usunięty]
#38 Wysłany: 2013-06-27, 15:38
miedzwin, z Tisellem moze być problem, bo się ostatnio z Zatoki zwinął
Ticino bardzo fajne, tylko żeby miało pasek 22mm
wielebny Właściciel Kilku Fabryk Ryżu Kaznodzieja i Pijak
...no na to pytanie to już musisz sobie sam odpowiedzieć, fajnie że podobają Ci się piloty, ale nie można się ograniczać do jednego wzoru
Forumowi koledzy pomogą kupić każdy zegarek, nawet ten którego nie potrzebujesz
goTomek Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Poprawny niepoprawny
Pomógł: 102 razy Wiek: 56 Dołączył: 07 Sty 2013 Posty: 15148 Skąd: z okolicy
#45 Wysłany: 2013-06-27, 22:07
wielebny napisał/a:
nawet ten którego nie potrzebujesz
Nawet przede wszystkim ten
_________________ Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused