#1 Wysłany: 2013-06-21, 19:36 W poszukiwaniu automatu ...
I ja zgłaszam się o pomoc
Wymarzył mi się Vostok Europe Limousine Gaz - 14 ale zakup będzie musiał poczekać na powiększenie budżetu. Jak to bywa po wtajemniczeniu się uległem pasji zegarkowej i nie chcę czekać tylko kupić coś teraz, a Vostoka za jakiś czas dokupię na drugi zegarek.
Gdzieś w tematach poczytałem o polecanym sklepie i wybrałem sobie tam parę modeli - co myślicie ? Czy wszystkie to automaty ? W nadgarstku mam 18,5 - 19 cm.
Będę wdzięczny za opinie i ew. podrzucenie swoich propozycji - styl Vostoka strasznie mi się podoba. Koniecznie chce zegarek automatyczny, średnica powyżej 40 mm.
Pomógł: 17 razy Wiek: 42 Dołączył: 23 Cze 2011 Posty: 6122 Skąd: Warszawa
#2 Wysłany: 2013-06-21, 19:41
KubaCK, dwie pierwsze Seiko Piątki to automaty, reszta to kwarce. Ten z Amazona to Kinetic - bateria, którą ładuje się ruchem ręki. Citizeny to Eco-Drive, czyli bateria słoneczna.
_________________ "Sracz był oddalony od wyra, szło się w deszczu. Gówniane to były czasy."
Jan Oborniak
Ostatnio zmieniony przez Borewicz 2013-06-21, 19:42, w całości zmieniany 1 raz
Apa13, wyskrobałem parę zdań do niego - dzięki za kontakt. Jak cena mnie porazi to może rzeczywiście naciągnę budżet. Najgorzej mi idzie tłumaczenie drugiej połówce jaka to wielka potrzeba jest i że okolice 1000 PLN to nie dużo na automat Miłość do zegarków pojawiła się u mnie dopiero w tym miesiącu, wcześniej zadowalał mnie Fuji za stówkę i było OK.