Pies czy kot?: kot Pomógł: 19 razy Wiek: 46 Dołączył: 07 Lis 2012 Posty: 6680 Skąd: North
#48 Wysłany: 2013-07-17, 12:08
maciek napisał/a:
Bartek napisał/a:
Żona mówi Batory
Zwariowałeś, żony się o własne zegarki pytasz...
A jak do torebki czy butów nie będzie pasował (żony)? Ktoś gdzieś kiedyś tutaj pisał, że dziszoka nie można założyć jak żona akurat w koktajlowej sukience
Moja to marudzi że więcej jest fajnych męskich niż damskich i łazi w moim małym Seiko 7002
#51 Wysłany: 2013-07-17, 12:16
Brązowa tarcza w Atlanticu mnie nie przekonuje Wersja z czarną tarczą też jest na promocji, ale jednak za trochę więcej
Z proponowanej trójki mój głos na Batorego (zwłaszcza, że wcześniej w wymaganiach wspominałeś o jasnej tarczy )
Właśnie ten brąz do mnie gada. W konfiguracji z jakimś gładkim paskem z jasnymbszyciem może być fajnym zegarkiem na codzień, pasującym do dżinsów i t-shirta albo bardziej casualowej koszuli, a tak z reguły się ubieram. Do krótkich gaci mam monsterki i g-shocka.
Atlantic mnie odrzuca swoim logo w miejscu 12. Poza tym zbyt oklepany, a akurat dla mnie to dyskwalifikujące.
Batory big date extra zegarek, ale w mojej opinii bardziej do luźniejszej marynarki niż T-shirta.
RWD z tymi indeksami... no nie.
Przyjrzałeś się PZL P24? Dla mnie CYMES. Porządek i klasyka na tarczy + wskazówki, zwłaszcza gdy luma świeci. I klasycznie i nieszablonowo w jednym
_________________ Były starszy szeregowy Wintergreen był to złośliwy gnojek, który znajdował zadowolenie w swojej bezsensownej pracy.
Pomógł: 4 razy Wiek: 34 Dołączył: 16 Maj 2011 Posty: 1691 Skąd: _____
#56 Wysłany: 2013-07-17, 16:32
Dokładnie o tym myślałem pisząc tego posta.
pasti Właściciel Krajowego Kartelu Ryżowego japoński kwarcownik
Pies czy kot?: kot Pomógł: 43 razy Wiek: 46 Dołączył: 25 Cze 2011 Posty: 4528 Skąd: Bydgoszcz
#57 Wysłany: 2013-07-17, 16:47 Re: Dziwne pomysły mi po głowie chodzą...
Bartek napisał/a:
Moje wymagania, tak w skrócie:
- tak jak pisałem, coś na tyle uniwersalnego, żeby i do koszuli i do krótkich gaci pasowało
Miałem chyba ze 3 kostki i wszystkie szybciej poszły niż przyszły...jako EDC to już wogóle nie ma takiej opcji. Nawet tylko do gajeru szybko by się znudził.
Z pokazanej trójki mój wybór to Batory. A w ogóle co to znowu za pomysł aby mieć zegarek który pasuje do krótkich gaci i koszuli równocześnie
Pies czy kot?: pies Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Maj 2013 Posty: 269 Skąd: żoli
#58 Wysłany: 2013-07-17, 16:50
mi ta kostka też się nie widzi.....taka nijaka
_________________ Kupiłem właśnie Mosera, zaraz lecę na wymarzony urlop, tak więc wolałbym uniknąc sytuacji, że teraz wpłace zaliczke i będę musiał na urlopie jeść chleb z pasztetem Czy mógłby ktoś założyć za mnie tą zaliczkę?
No dobra, a totalnie abstrahując od kwestii designu (to już rzecz gustu ), jak ten zegarek przedstawia sie od strony technicznej. Nie miałem nigdy do czynienia z kłalitnymi werkami. Tam jest w środku Selita SW200 chyba, nie?
Pies czy kot?: pies Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Maj 2013 Posty: 269 Skąd: żoli
#60 Wysłany: 2013-07-17, 17:54
jakościowo atlantic nigdy nie wyrywał mnie z kapci. jak mam porównać to pod tym względem jest niżej niż tissot i certina. Może teraz jest lepiej?
_________________ Kupiłem właśnie Mosera, zaraz lecę na wymarzony urlop, tak więc wolałbym uniknąc sytuacji, że teraz wpłace zaliczke i będę musiał na urlopie jeść chleb z pasztetem Czy mógłby ktoś założyć za mnie tą zaliczkę?