Pies czy kot?: pies Pomógł: 6 razy Wiek: 39 Dołączył: 16 Sie 2012 Posty: 1176 Skąd: Łódź
#1 Wysłany: 2013-11-18, 10:38 Hamilton Pioneer. Gdzie kupić?
Koledzy,
chodzi mi dość mocno po głowie taki oto:
HAMILTON KHAKI FIELD PIONEER AUTO CHRONO H60416583
Potrzebuję pomocy, ponieważ chciałbym, aby ewentualny zakup wyszedł jak najtaniej.
W Polsce zegarek ceni się na ~6.000zł i to stanowczo za dużo, jak na mój portfel.
Moje pytanie - gdzie, jak, u kogo, żeby było taniej? Da się w ogóle taniej?
Jest jakaś możliwość ominięcia VAT-u, albo zakupu w UE poniżej 5000zł?
Jedyne doświadczenia mam z ebay-em i chińskimi sklepami (nie portalami aukcyjnymi). Jedyna forma płatności, to PayPal, bo przed kartami kredytowymi mocno się wzbraniam.
_________________ Pozdrawiam
Jarek
Ostatnio zmieniony przez Jarek 2013-11-18, 10:39, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: pies Pomógł: 76 razy Wiek: 64 Dołączył: 03 Paź 2013 Posty: 19093 Skąd: TST
#2 Wysłany: 2013-11-18, 11:19
Ten szary jest trudno dostać w dobrej cenie ale jeśli interesuje Cię wersja czarno-biała to polecam tego sprzedawcę
http://en.relojesexclusiv...rono-h60416533/
Towar idzie z Hiszpanii czyli bez cła i vaty.
Można też płacic przez PayPal.
Sprzedawca znany i solidny, jeszcze nie słyszałem o problemach.
Mnie w sumie ta wersja podoba się bardziej, szara jest jakby bez wyrazu ale w końcu to kwestia gustu
Pies czy kot?: pies Pomógł: 6 razy Wiek: 39 Dołączył: 16 Sie 2012 Posty: 1176 Skąd: Łódź
#3 Wysłany: 2013-11-18, 12:44
Czarna jest też ładna i wyrazista, ale czarne mam 4 zegarki i tyle wystarczy.
Szarego nie mam ani jednego, a w tym modelu dodatkowo vintydż-luma i brązowy pasek super się zgrywają.
Edit. a w tym sklepie rewelacji nie ma... czarny można taniej w wielu miejscach kupić, łącznie z ebajem z Vincentem.
Jarek
Ostatnio zmieniony przez Jarek 2013-11-18, 12:46, w całości zmieniany 2 razy
Jarek, a Heydera z Twojego pierwszego linku z kizi polecali. Myślę, że o jakiś rabatach też można myśleć.
Marcin/kornel91
Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Nethuns, OceanX, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn Zelos
pasti Właściciel Krajowego Kartelu Ryżowego japoński kwarcownik
Pies czy kot?: kot Pomógł: 43 razy Wiek: 46 Dołączył: 25 Cze 2011 Posty: 4528 Skąd: Bydgoszcz
#8 Wysłany: 2013-11-18, 16:31
Za jakieś 1,5 tygodnia ja powinienem dostać dobrą sztukę, z lutego tego roku. Dostałem z drugiej ręki a jeszcze nie wiem czy mi podejdzie tak więc jak Ci się nie spieszy to poczekaj...
#13 Wysłany: 2013-11-18, 17:29
pasti napisał/a:
Za jakieś 1,5 tygodnia ja powinienem dostać dobrą sztukę, z lutego tego roku. Dostałem z drugiej ręki a jeszcze nie wiem czy mi podejdzie tak więc jak Ci się nie spieszy to poczekaj...
Witam serdecznie,
Tak na szybko. Następny post (nr 2) to będzie przywitanie się. Obiecuję.
Nie wiem czy temat kupna KHAKI FIELD PIONEER AUTO CHRONO jest jeszcze aktualny.
Wygląda na to, że jest do kupienia w Ashford.com za 914USD czyli ok 2800 bez cła i VAT.
Raz na tydzień zmieniają. Raz czarny jest za ok 915USD a srebrny za 1130 a potem na odwrót.
Poza tym na stronie jest napisane, że obecnie powyżej 249USD shipping jest free.
http://www.ashford.com/us/info/international.jsp
Sam zrobiłem symulację kupna do podania numeru karty i nie doliczyło żadnych kosztów przesyłki.
Sam przez dłuższy czas chorowałem na ten zegarek. Ma wszystko co potrzebuję: fajny kolor lumy, cerkiewne wskazówki, cebulkowa koronka i żebrowany bezel. Miodzio. No sam nie wiem, może się jednak skuszę....