Zbliżają się urodziny, a Najlepsza z Żon obiecała dofinansowanie, czas więc rozejrzeć się za prezentem
Myślę, że ma to być raczej coś codziennego, coby cieszyło i nie kurzyło się w pudełku (wszelkiej maści garnitury raczej odpadają). Budżet nie za wysoki (powiedzmy, że coś w granicach równowartości 160$), więc szukamy zagramanicą
Pierwsza myśl po przejrzeniu "zaufanych" sklepów to SKX009 na gumie (akurat mieści się w budżecie).
Z tym, że mam już dwa divery Seiko i waham się, czy kupować kolejny, czy może poszukać czegoś ciekawszego.
Nie ograniczam się do jednego "gatunku" zegarka, może być diver, może być pilot, może być chrono, może być zarówno mechanik jak i kwarc (jeśli kwarc to mile widziany eco-drive, solar bądź kinetic ).
Podrzućcie coś ciekawego, bo w tych poszukiwaniach pewnie sporo ciekawych zegarków mi umkło
Małe Mako już miałem, rozważam jednak czarnego Ray'a...
Co do Bambino to podoba mi się, obawiam się jednak, że mój codzienny ubiór spowoduje, że nie będę zbyt często miał okazji go nosić...
Chyba, że nowe Bambino, jest bardziej vintage...
Pies czy kot?: pies Pomógł: 76 razy Wiek: 64 Dołączył: 03 Paź 2013 Posty: 19093 Skąd: TST
#6 Wysłany: 2014-01-14, 18:40
Bartku, a może tego Seikacza z tarczą FFF z bazarku, dwa w jednym.
Sam złoty SNZH57 (dwa posty wyżej) jest fajny a jak zmenisz tarczę to będziesz miał forumową limitkę FFF.
Marshall fajny, myślałem o nim, a z tego linku z opłatami zmieszczę się w budżecie
Szkoda tylko że na bransolecie przyoszczędzili...
Fff tak sobie mi podchodzi, a to chrono tez leży w zakresie moich zainteresowań
[ Dodano: 2014-01-15, 07:07 ]
Edit:
Z tych elegantszych wpadł mi w oko jeszcze taki Citek:
goTomek Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Poprawny niepoprawny
Pomógł: 102 razy Wiek: 56 Dołączył: 07 Sty 2013 Posty: 15148 Skąd: z okolicy
#13 Wysłany: 2014-01-15, 15:39
Czarnej Symfonii nie
To bardzo ładny zegarek, ale paprochy i tłuste odciski łapie z niczego, od samego patrzenia a na tle czarnej tarczy wszystko od razu widać. Sprzedałem tak szybko jak kupiłem
Z Orientów może taki
Na Twoim miejscu wykluczyłbym SKXa i inne divery. Skoro masz 2 to nie ma co kupować trzeciego. Wybrałbym taki zegarek, który będzie uzupełnieniem Twojego zbioru