Pies czy kot?: kot Pomógł: 5 razy Wiek: 50 Dołączył: 07 Sty 2012 Posty: 694 Skąd: Radomsko
#1 Wysłany: 2014-01-17, 14:48 Czterdziestka sie zbliza niechybnie
I moja rodzina sie pyta o prezent.
No to ja im mowie, ze nic nie chce, a oni ze zegarek moze jakis nowy?
No to ja znowu: nic! O oni swoje.
Kiedy ja nie wiem co wcale.
Co analizowalem:
1. GW5000. Ale... Holender przymierzalem, ogladalem i... moj DW5600 jest IMO wygodniejszy i lepiej lezy na lapie. Nie ciazy, nie przesuwa sie na boki i nie odgniata dekla na nadgarstku. Obiektywnie - patrzac tylko na zegar a nie na duperele - lepszy. GW5000 ma natomiast cos takiego w sobie, ze ciagnie do niego jak lep do muchy. Czy odwrotnie. Wiec sam nie wiem. Co prawda dla rodziny to wybor najtanszy z jakich dotychczas wymyslilem, wiec jest na liscie.
2. Oceanus T100. Super i w ogole moj number one na liscie, ale... dwa kawalki PeeLeNow trzeba wydac lekka reka.
3. SARB021 albo SARB023. Swietne, w sam raz na moja reke, ale... Sytuacja jak powyzej. Dwa kawalki i taniej kupic sie nie da.
No wiec.
Pomozcie
Bo jest okazja cos fajnego do kolekcji wrzucic, a w ogole nie mam pomyslu co. A czas leci.
a) Moze jakis OrientStart sarbopodobny i w rozmiarze sarbowskim?
b) Moze jakis inny fajny terminator radio i sloncologiczny?
c) Raczej prosty, niechronologiczny i nieruchomobezelowaty.
Za wszelkie pomysla bede wdzieczny
Aha. Budzet 1500 PLN sobie ustawmy. Wyzej raczej nie chcialbym.
za mną też zaczęli łazić.....
.........nie chciałem rodziny narażać na doxę sub.....kiedyś sam sobie sprawię....
....no i padło na
http://www.atomictime.pl/...products_id=252
...w budżecie sie mieści
_________________ lepsze jutro było wczoraj
Pies czy kot?: kot Pomógł: 15 razy Wiek: 45 Dołączył: 02 Sty 2012 Posty: 2120 Skąd: Gdańsk
#3 Wysłany: 2014-01-17, 14:59
OritntStary raczej jeszcze droższe niż SARBy. A co do SARBów to powinieneś się zmieścić w budżecie, wieczorem jak będę miał czas to poszperam ale na 100% widziałem gdzieś w Japonii w cenie ok 400 USD
_________________ Seiko: 6105-8110, SBDX001, 6306-7000
Citizen: Signature Grand Classic NB0046-51L
AEVIG: Huldra Blue
Casio: G-9300
goTomek Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Poprawny niepoprawny
Pomógł: 102 razy Wiek: 56 Dołączył: 07 Sty 2013 Posty: 15148 Skąd: z okolicy
#5 Wysłany: 2014-01-17, 15:09
U Seiya jest kilka SARBów po ok. 400 prezydentów, co razem z niechybnymi opłatami mieści się mniej więcej w zadeklarowanym budżecie
http://www.seiyajapan.com...seiko/automatic
SARB033 i SARB035 po 388 $ a SARB072 za 406
[ Dodano: 2014-01-17, 15:11 ] Bartek, czyli wybrany już? Graty Jak przyjdzie to opowiedz, bo ten z niebieskimi za mną chodzi (bez okazji zupełnie )
_________________ Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused
Gdyby dostać w tej cenie to lekko przekroczyłoby budżet ale zegarek jest zajefajny.
Sam się czaję ale od świąt jest "out"
Edit
Dopiero teraz rzuciło mi sie w oczy
Niechybnie, niechybnie...